Κόσμος

Οι αδελφοί Κοέν πρόεδροι της επιτροπής του 68ου Φεστιβάλ των Καννών

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κινηματογραφικό Φεστιβάλ των Καννών θα έχει φέτος δικέφαλη προεδρία: τους αμερικανούς κινηματογραφιστές Τζόελ και Ίθαν Κοέν, που το 1991 είχαν βραβευθεί με τον Χρυσό Φοίνικα.

Αχώριστο δίδυμο του κινηματογράφου, οι σκηνοθέτες του "Μπάρτον Φινκ" και του "Φάργκο" θα διαδεχθούν τη Νεοζηλανδή Τζέιν Κάμπιον επικεφαλής της επιτροπής του Φεστιβάλ, το οποίο θα διεξαχθεί από τις 13 ως τις 24 Μαΐου, αναφέρουν οι οργανωτές σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα.

"Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα επιστρέψουμε στις Κάννες", δήλωσαν οι κινηματογραφιστές, οι οποίοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στα γυρίσματα της επόμενης ταινίας τους με τίτλο "Χαίρε Καίσαρ" και πρωταγωνιστές τους Τζορτζ Κλούνεϊ, Κριστόφ Λαμπέρ και Σκάρλετ Γιόχανσον.

"Οι Κάννες είναι ένα φεστιβάλ που, από την αρχή της καριέρας μας, διαδραμάτιζε πάντα σημαντικό ρόλο για μας. Και το να είμαστε πρόεδροι της επιτροπής φέτος στης Κάννες είναι ακόμη μεγαλύτερη τιμή για μας, καθώς δεν ήμασταν ποτέ πρόεδροι σε οτιδήποτε", πρόσθεσαν.

Πηγή: imerisia.gr

Σχόλια