Κόσμος

Στα χέρια των Κούρδων λόφος στρατηγικής σημασίας στο Κομπάνι

Οι Κούρδοι μαχητές της Συρίας ανέκτησαν τον έλεγχο σήμερα ενός στρατηγικής σημασίας λόφου που είχαν καταλάβει οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους και από τον οποίο ήλεγχαν την κατάσταση στην πόλη εξαπολύοντας επιθέσεις, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, άνδρες των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG), της μεγαλύτερης κουρδικής παραστρατιωτικής οργάνωσης της Συρίας, κατέλαβαν το λόφο Μιστένουρ έπειτα από τις βίαιες συγκρούσεις που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων, 11 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σκοτώθηκαν και οι Κούρδοι κατέσχεσαν μία μεγάλη ποσότητα όπλων και πυρομαχικών» διευκρίνισε το Παρατηρητήριο.

Σύμφωνα με το διευθυντή της οργάνωσης, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, πρόκειται για μία σημαντική νίκη που χρειάζονταν οι Κούρδοι μαχητές, οι οποίοι ελέγχουν εξαπολύοντας επιθέσεις τη γραμμή ανεφοδιασμού του Ισλαμικού Κράτους που συνδέει το Χαλέπι στη δυτική Συρία με τη Ράκα, στο ανατολικό τμήμα της χώρας.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια