default-image

Αργεντινή: Νεκρός ο εισαγγελέας που ερευνούσε το μακελειό του 1994

Κόσμος
Αργεντινή: Νεκρός ο εισαγγελέας που ερευνούσε το μακελειό του 1994

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νεκρός στη μπανιέρα του σπιτιού του στο Μπουένος Άιρες βρέθηκε ο Αλμπέρτο Νίσμαν, ειδικός εισαγγελέας που είχε οριστεί για την έρευνα της επίθεσης στο εβραϊκό κέντρο το 1994 και είχε κατηγορήσει την πρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντες για «προστασία» Ιρανών υπόπτων.

Ο Νίσμαν θα κατέθετε τη Δευτέρα κεκλεισμένων των θυρών για το ζήτημα.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελέας της Αργεντινής Βιβιάνα Φέιν ανακοίνωσε το θάνατό του τη Δευτέρα, λέγοντας πως ο εισαγγελέας βρέθηκε νεκρός με τραύμα από όπλο. Υπογράμμισε πως είναι ακόμη πολύ νωρίς για να βγουν συμπεράσματα.

Ο Νίσμαν είχε αρχικά οριστεί από τον σύζυγο της νυν προέδρου, Νέστορ Κίρσνερ, πριν από δέκα χρόνια για την διερεύνηση της βομβιστικής επίθεσης στο εβραϊκό κέντρο του Μπουένος Αϊρες το 1994, η οποία είχε στοιχίσει τη ζωή σε 85 άτομα.

Το 2013, Αργεντινή και Ιράν συμφώνησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία παραμένει ανοικτή. Τότε, ο Νίσμαν είχε κατηγορήσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τη διοργάνωση της επίθεσης, πράγμα που η Τεχεράνη αρνείται.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Νίσμαν είχε υποστηρίξει ότι η νυν πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντες και ανώτατοι κρατικοί αξιωματούχοι είχαν συμφωνήσει να μην τιμωρηθούν δύο Ιρανοί που εμπλέκονταν στην υπόθεση.

Η αργεντινή προεδρία απέρριψε ως «γελοίες» τις κατηγορίες. Ο Νίσμαν είχε ζητήσει να κληθεί να καταθέσει η πρόεδρος.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News