default-image

Έξι εκατομμύρια πιστών για τον Πάπα

Κόσμος
Έξι εκατομμύρια πιστών για τον Πάπα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάνω από έξι εκατομμύρια πιστοί συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Μανίλας για να συμμετάσχουν στην ανοιχτή λειτουργία υπό τον Πάπα Φραγκίσκο. Αψηφώντας τη βροχή το πλήθος παρακολούθησε την τελετή με τον Ποντίφικα να καλεί τη διεθνή κοινότητα «να μάθει να θρηνεί» για τους κινδύνους των φτωχών, πεινασμένων, άστεγων και κακοποιημένων παιδιών.  

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι από τους πιστούς περίμεναν έξω από το πάρκο όλη τη νύχτα, για να ανοίξουν οι πύλες.  Ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας  συγκινήθηκε και συγκίνησε όταν ένα νεαρό κορίτσι μίλησε για το δράμα των εγκαταλειμμένων παιδιών και εφήβων που καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνα τους.   

«Δώστε προσοχή σε αυτό το κορίτσι, που σήμερα ρώτησε τη μοναδική ερώτηση που δεν έχει απάντηση. Και δεν μπορούσε καν να ολοκληρώσει τη σκέψη της, χρειάστηκε να μιλήσει κλαίγοντας. Αυτό είναι λοιπόν το μεγάλο ερώτημα για όλους μας. Γιατί υποφέρουν τα παιδιά; Γιατί υποφέρουν τα παιδιά; Μόνο όταν θα μπορούμε να κλαίμε γι' αυτό, θα έχουμε πλησιάσει στην απάντηση», τόνισε ο Φραγκίσκος.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News