Κόσμος

Βέλγιο: Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τρομοκρατία σε 5 από τους συλληφθέντες

Κατηγορίες για «συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση» απαγγέλθηκαν εναντίον πέντε προσώπων στο Βέλγιο, ενώ τρεις εξ αυτών τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση, σύμφωνα με ανακοίνωση της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, μία ημέρα μετά την εξάρθρωση ενός πυρήνα που σύμφωνα με τις αρχές προετοιμαζόταν να διαπράξει επιθέσεις εναντίον αστυνομικών.

Ένα από τα τρία πρόσωπα που τέθηκαν υπό προσωρινή κράτηση είναι ο φερόμενος τζιχαντιστής που επέζησε από τη χθεσινή επιχείρηση της αστυνομίας στο Βερβιέ, στο ανατολικό Βέλγιο, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Έρικ φαν ντερ Σιπτ, ο οποίος αρνήθηκε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους.

Οι δύο άλλοι κατηγορούμενοι αφέθηκαν «ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους». Στους υπόλοιπους οκτώ ανθρώπους που συνελήφθησαν χθες δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Βελγικές εφημερίδες ανέφεραν ότι ο επιζών της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης του Βερβιέ είναι ο Μαρουάν Τ. Σύμφωνα με τον δικηγόρο του Ντιντιέ ντε Κεβί, τον οποίο επικαλούνται οι εφημερίδες του ομίλου Sudpresse, ο άνδρας αρνείται την εμπλοκή του στη σχεδιαζόμενη επίθεση καθώς και το ότι έχει ταξιδέψει στη Συρία, εξηγώντας ότι βρισκόταν στο σημείο της επιχείρησης επειδή συμμετείχε σε διακίνηση ναρκωτικών.

Σχόλια