default-image

Φραγκίσκος: Είναι απαράδεκτο να σκοτώνει κανείς εν ονόματι του Θεού

Κόσμος
Φραγκίσκος: Είναι απαράδεκτο να σκοτώνει κανείς εν ονόματι του Θεού

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στον σεβασμό των θρησκειών και στην απαράδεκτη βία εξτρεμιστικού χαρακτήρα, την οποία χαρακτήρισε απαράδεκτη, αναφέρθηκε σήμερα ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά το αεροπορικό ταξίδι του από τη Σρι Λάνκα στις Φιλιππίνες. «Οι πάντες έχουν το δικαίωμα να θρησκεύονται χωρίς να προσβάλουν, ελεύθερα, και αυτό πράττουμε όλοι. Δεν μπορούμε να προσβάλουμε, να κάνουμε πόλεμο ή να σκοτώνουμε εν ονόματι της θρησκείας μας, εν ονόματι του Θεού», τόνισε ο Φραγκίσκος.

Παράλληλα, ο ποντίφικας υπογράμμισε ότι «έχουμε την υποχρέωση να μιλάμε ανοικτά, έχουμε αυτή την ελευθερία, αλλά χωρίς να προσβάλουμε. Δεν πρέπει να αντιδρούμε βίαια, αλλά αν κάποιος εξυβρίσει την μητέρα μου, τον περιμένει μπουνιά. Είναι φυσικό! Δεν πρέπει να γίνονται προσκλήσεις, δεν επιτρέπεται να εξυβρίζεται η θρησκεία των άλλων». Ο Αργεντινός πάπας, στην συνέχεια, εξήγησε ότι χρησιμοποίησε το παράδειγμα της μητέρας του, για να δείξει ότι «και στην ελευθερία έκφρασης υπάρχουν κάποια όρια».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους φόβους και τις ανησυχίες για την ασφάλεια και τη σωματική ακεραιότητά του, για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση κατά του ίδιου ή του Βατικανού, ο Φραγκίσκος απάντησε ότι «εκείνο που τον ανησυχεί περισσότερο είναι η ακεραιότητα των πιστών» , ότι «λαμβάνονται μέτρα ασφαλή αλλά όχι θεαματικά» και χαμογελώντας, υπενθύμισε πως έχει σίγουρα «ένα ελάττωμα: μια μεγάλη δόση ξεγνοιασιάς»

Πηγή: kathimerini.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News