Κόσμος

"Θάφτηκε" στο χιόνι η Βρετανία

Περισσότερα από 100 σχολεία και παιδικοί σταθμοί παρέμειναν κλειστά χτες στη βόρεια Βρετανία, κυρίως στη Σκωτία, εξαιτίας της ακραίων καιρικών φαινομένων και των ισχυρών χιονοπτώσεων, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.


Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία της Βρετανίας (Met) κήρυξε σε κατάσταση κίτρινου συναγερμού πολλές περιοχές της χώρας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο διακοπής της ηλεκτροδότησης και προβλήματα στις μετακινήσεις με τα μέσα μεταφοράς, αναφέρει το  newsbeast.gr.


«Ο συναγερμός σχετίζεται κυρίως με χιονοπτώσεις και παγετό που αναμένεται να σαρώσουν ένα μεγάλο μέρος της Σκωτίας» δήλωσε ένας εκπρόσωπος τύπου του Met, ο Τζόναθαν Χάντερ.

Προβλήματα σημειώθηκαν στις μετακινήσεις στη Σκωτία όπου πολλά δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο ακυρώθηκαν, σύμφωνα με την εταιρεία που διαχειρίζεται το σιδηροδρομικό δίκτυο ScotRail.Όπως αναφέρει το newsbeast.gr, η ηλεκτροδότηση σε τουλάχιστον 120.000 νοικοκυριά είχε διακοπεί την περασμένη εβδομάδα στην περιοχή εξαιτίας του σφοδρού κύματος κακοκαιρίας.

(φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια