Κόσμος

Πάγωσαν μέχρι θανάτου τα θύματα του Norman Atlantic

Ο πνιγμός που προήλθε από την ιδιαίτερα χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων φαίνεται πως είναι η αιτία του θανάτου των τριών Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στη ναυτική τραγωδία του Norman Atlantic.

Αυτό αναφέρουν δημοσιεύματα του ιταλικού Τύπου που επικαλούνται τα αποτελέσματα των πρώτων νεκροψιών των σορών των θυμάτων της ναυτικής τραγωδίας.

Για τους τρεις Έλληνες, τους Γεράσιμο Καζαντζίδη, Κωνσταντίνο Κουφόπουλο και Νικόλαο Παράσχη, ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι από τη νεκροψία απορρέει πως ο θάνατός τους επήλθε γρήγορα, λόγω πνιγμού, εξαιτίας του "σοκ που υπέστη ο οργανισμός τους" από τη χαμηλή θερμοκρασία των υδάτων.

Όπως διαρρέει από την Εισαγγελία του Μπάρι, δύο Ιταλοί οδηγοί φορτηγών, με καταγωγή από τη Νάπολη, έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των ιδιαίτερα χαμηλών θερμοκρασιών της θάλασσας. Στα πτώματα εντοπίστηκαν και εγκαύματα, αλλά δεν θεωρούνται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αιτία πρόκλησης του θανάτου τους.

Σήμερα, οι ιατροδικαστές θα προχωρήσουν σε νεκροψία επί της σορού μιας 53χρονης Γερμανίδας, η οποία, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, φέρεται πιθανό να δέχθηκε επίθεση από μεγάλο ψάρι. Σε ό,τι αφορά, τέλος, τη σορό του Γεωργιανού ιερέα που επέβαινε στο Norman Atlantic, δεν θα πραγματοποιηθεί νεκροψία, έπειτα από σχετικό αίτημα της πρεσβείας της Γεωργίας, αλλά θα χρησιμοποιηθούν μόνο κάποια διαγνωστικά μέσα, όπως ακτινογραφίες.

Πηγή: news.gr

Σχόλια