Κόσμος

Υπό στρατιωτική προστασία τα καταστήματα στη Βενεζουέλα

 Πολίτες να συνωστίζονται στα παντοπωλεία του Καράκας, ουρές αρκετών μέτρων έξω από τα καταστήματα, άδεια ράφια και ελλείψεις βασικών αγαθών είναι μερικές από τις εικόνες που μεταδίδουν τις τελευταίες μέρες τα διεθνή ΜΜΕ για την κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Σύμφωνα με το Bloomberg η εικόνα χάους στην πρωτεύουσα της χώρας ανάγκασε την κυβέρνηση να θέσει τα καταστήματα τροφίμων σε στρατιωτική προστασία υπό τον φόβο πλιάτσικου.

Η έλλειψη ξένου συναλλάγματος επιδεινώθηκε από την κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου και οδήγησε σε ελλείψεις εισαγωγών από χαρτί τουαλέτας μέχρι μπαταρίες αυτοκινήτων.

«Μην απελπίζεστε, υπάρχουν προϊόντα για όλους, χρειάζεται όμως υπομονή», ανέφερε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση η υπουργός εσωτερικών, Carmen Melendez.

Πολίτες μιλώντας στα διεθνή Μέσα περιγράφουν πως «τα ράφια έχουν αδειάσει» και «χρειάζεται να περιμένει κανείς 2-3 ώρες στην ουρά για να πάρει το μέγιστο ως δύο τσάντες».

Κάποιοι άλλοι δηλώνουν ότι «πρέπει να πάρει κανείς άδεια και να περάσει όλη του την μέρα σε αναζήτηση αγαθών στα καταστήματα».

Πηγή:capital.gr

Σχόλια