default-image

"Στείλτε περιπολικό σπίτι μου. Του έκοψα το λαιμό"

Κόσμος
"Στείλτε περιπολικό σπίτι μου. Του έκοψα το λαιμό"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκαρισμένη η Βρετανία από τη δολοφονία του νεαρού Μπρεκ Μπέντναρ από τον 19χρονο Λιούις Ντέινς. Όπως αποκαλύπτεται από το τηλεφώνημα του Ντέινς στις αρχές, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς ότι είχε έναν καυγά με το θύμα και στη συνέχεια προσέθεσε: «Ο τσακωμός τελείωσε όταν του έκοψα το λαιμό».

Τα δυο παιδιά είχαν "γνωριστεί" μέσω διαδικτύου, εξαιτίας μιας ομάδας παιχνιδιού στην οποία συμμετείχε ο 14χρονος Μπρεκ Μπέντναρ, και την οποία διηύθυνε ο 19χρονος Λιούις Ντέινς, από το διαμέρισμά του στο Έσεξ. Ο Ντέινς έμενε μόνος του, από τη στιγμή που η μητέρα του αποφάσισε να εγκαταλείψει τη χώρα για άγνωστο προορισμό και ο πατέρας του ανέλαβε την κηδεμονία του.

Η συνάντηση είχε κανονιστεί και ο νεαρός Μπρέκ ειδοποίησε τους γονείς του στο Σάρεϊ, πως θα βρισκόταν με έναν διαδικτυακό του "φίλο". Οι δυο τους συναντήθηκαν στο διαμέρισμα του Ντέινς και μάλιστα η έρευνα επιβεβαίωσε πως παρήγγειλαν και πίτσα και αυτή ήταν και η τελευταία επαφή των δυο τους με τον έξω κόσμο μέχρι τη στιγμή που ο Ντέινς τηλεφώνησε στην αστυνομία.

«Με ψυχρή φωνή», όπως αποκάλυψε κατήγορος, ο Ντέινς δήλωσε πως ο Μπέντναρ επιχείρησε να αυτοκτονήσει, και την ώρα που προσπάθησε να τον ακινητοποιήσει, τον μαχαίρωσε κατά λάθος. Μετά το μοιραίο χτύπημα, ο Ντέινς έστειλε φωτογραφίες του σώματος του μικρού Μπρεκ σε τουλάχιστον δυο φίλους του και στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με μέλη της ομάδας παιχνιδιού για να ενημερώσει για το θάνατο του άτυχου νεαρού. Στη συνέχεια πλύθηκε, άλλαξε ρούχα και τηλεφώνησε στην αστυνομία.

Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε πως ο Ντέινς είχε κόψει το λαιμό του Μπέντναρ με τρόπο ώστε ο θάνατος ήρθε ταχύτατα. Όταν έφτασαν οι άνδρες της αστυνομίας, ο δράστης τους είπε: «Κοιτάξτε, ξέρω ότι είναι νεκρός, τον μαχαίρωσα στην βασική αρτηρία στο λαιμό».

Σύμφωνα με την έρευνα, λίγο πριν την φονική ενέργεια, ο Ντέινς είχε προμηθευτεί μονωτική ταινία, προφυλακτικά και σύριγγες από το διαδίκτυο.

Προς υπεράσπιση του κατηγορουμένου, ο δικηγόρος του, Σάιμον Μάγιο, αποκάλυψε πως ο Ντέινς πάσχει από σύνδρομο Άσπεργκερ, που «επηρεάζει την ικανότητά του να παίρνει σωστές αποφάσεις».

Κατά τη διάρκεια της δίκης υπήρξε και η κατηγορία πως το έγκλημα, μπορεί να είχε ερωτικά αίτια. Όμως ο συνήγορος υπεράσπισης του Ντέινς, όπως και ο ίδιος, αρνήθηκαν αυτή την κατηγορία, καθώς όπως έδειξε και η ιατροδικαστική έρευνα, το τραύμα δεν έγινε από την πίσω πλευρά, με τρόπο που να υποδηλώνει κάποια σεξουαλική πράξη.

Το δικαστήριο έκρινε πως δεν υπήρχαν αρκετές αποδείξεις για να υποστηριχτεί η άποψη περί ερωτικών αιτίων, ούτε ακόμα το ενδεχόμενο ο Ντέινς να είχε προσχεδιάσει την πράξη του.

Οι γονείς του θύματος ίδρυσαν ένα κέντρο ονόματι Breck Bednar Memorial Foundation, που χρησιμοποιεί δωρεές διαφόρων, ώστε να χρηματοδοτεί παιδιά που θέλουν να σπουδάσουν σε κάποιο τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, όπως ο μικρός Μπρέκ.

Και δυο γονείς δήλωσαν συντετριμμένοι από την άσχημη στροφή που έχει πάρει η καθημερινότητά τους, από εκείνη την 17η Φεβρουαρίου, όταν έλαβαν τα νέα και θέλουν οι ιστορία του γιου τους «να προστατεύσει άλλους από το κακό που κυκλοφορεί στον κόσμο».

Πηγή: nocomments.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News