default-image

Τεθωρακισμένο… ταξί

Κόσμος
Τεθωρακισμένο… ταξί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομολογουμένως είναι δύσκολο να κινείται κανείς στους δρόμους μιας μεγαλούπολης με αυτοκίνητο, είτε ως ιδιώτης είτε ως επαγγελματίας. Και τόσο δύσκολο που φαίνεται ότι η καλύτερη λύση είναι πλέον ένα… τεθωρακισμένο. Τουλάχιστον για την Αγία Πετρούπολη, την δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ρωσίας.

Πρόκειται για ένα εγχείρημα το οποίο γνωρίζει τεράστια επιτυχία και αφορά στη μεταμόρφωση ενός στρατιωτικού τεθωρακισμένου σε ταξί κάνοντας όσους θέλουν να τα βάλουν με τον ταξιτζή να το σκέφτονται δυο και τρεις φορές… Ο λόγος βέβαια που οδήγησε στη δημιουργία του πρωτότυπου αυτού οχήματος δεν ήταν ακριβώς το κυκλοφοριακό αλλά η πρωτοτυπία. Και η ιδέα του διευθυντή μιας εταιρείας που κατασκευάζει  αυτά τα οχήματα για το στρατό αποδείχτηκε κυριολεκτικός θησαυρός. Αφού όλο και περισσότεροι ζητούν το συγκεκριμένο ταξί είτε ντόπιοι είτε τουρίστες που έχουν μάθει τα νέα.

Η ιδέα είναι δε τόσο επιτυχημένη που υπάρχουν σκέψεις και δη προς άμεση υλοποίηση για τη μετατροπή και άλλων τεθωρακισμένων σε ταξί. Φυσικά όπως κάθε τι έχει τα θετικά και τα αρνητικά του. Είναι πολύ πιο ασφαλές από ένα οποιοδήποτε ταξί αλλά πιο δύσκολο για να μετακινηθεί ένας ηλικιωμένος. Ε… δεν μπορείς όμως να τα έχεις όλα σε αυτή τη ζωή!  Γίνονται πάντως βελτιώσεις καθώς σε λίγο θα υπάρχει νέο σχέδιο στην καμπίνα με πιο αναπαυτικά καθίσματα, νέο σχεδιασμό εισόδου και ένα μίνι μπαρ.

Α και για να μην τρομάζει ο κόσμος βλέποντας ένα τανκς να κυκλοφορεί στους δρόμους έχει αποκτήσει χρωματάκι και το λογότυπο των ταξί.  Εδώ που τα λέμε πάντως με δεδομένο το πώς οδηγούμε στους δικούς μας δρόμους μας μπαίνουν ιδέες…!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News