Κόσμος

Νέα επίθεση στη Γαλλία εναντίον μουσουλμανικού τεμένους

Σε τέμενος υπό κατασκευή στο Πουατιέ, στην κεντρική Γαλλία, σημειώθηκε φωτιά, η οποία σβήστηκε σύντομα και πιθανόν οφείλεται σε εμπρησμό, το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο, επικαλούμενο συγκλίνουσες πηγές σε ακόμη ένα επεισόδιο εναντίον μουσουλμανικού χώρου λατρείας, άγνωστοι άνοιξαν πυρ εναντίον τεμενών, έγραψαν προσβλητικά μηνύματα στους τοίχους τους: πολλά τζαμιά έχουν βρεθεί στο στόχαστρο μετά την επίθεση εναντίον της σατιρικής εφημερίδας Σαρλί Εμπντό την Τετάρτη και τις ομηρίες που διέπραξαν τζιχαντιστές.

Στο Πουατιέ, περίοικοι ενημέρωσαν τις Αρχές για τη φωτιά που ξέσπασε στο άδειο εργοτάξιο και η οποία σβήστηκε πριν από την άφιξη των πυροσβεστών. Σύμφωνα με την περιφέρεια, πρόκειται για εγκληματική ενέργεια. Μία αστυνομική δύναμη έχει αναπτυχθεί μόνιμα εκεί προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια του τεμένους, που έχει ήδη στοχοθετηθεί καθώς - την Πέμπτη - άγνωστοι έγραψαν μήνυμα που έλεγε «Θάνατος στους Άραβες» στην πόρτα του κτηρίου.

Σφαίρες είχαν πλήξει στα τέλη της εβδομάδας την πρόσοψη ενός τεμένους πλησίον στο Αλμπί (νοτιοδυτικά), χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί. Την ίδια νύχτα μία φωτιά είχε προκαλέσει σοβαρές ζημιές σε τέμενος στο Εξ λε Μπεν (ανατολικά), ενώ ρατσιστικά μηνύματα τα οποία αναφέρονταν στην επίθεση εναντίον της Σαρλί Εμπντό είχαν ανακαλυφθεί στην πόρτα τεμένους στο Μπαγιόν (νοτιοδυτικά).

Σχόλια