default-image

Λίβανος: Απειλεί με αντίποινα το Αλ Νόσρα

Κόσμος
Λίβανος: Απειλεί με αντίποινα το Αλ Νόσρα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Απειλεί να σκοτώσει τους Λιβανέζους στρατιώτες - ομήρους του το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ως αντίποινα στην έφοδο που πραγματοποίησε νωρίτερα η αστυνομία σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας.

Η οργάνωση Μέτωπο Αλ Νόσρα, η οποία συνδέεται με την Αλ Κάιντα, απείλησε σήμερα ότι θα σκοτώσει τα μέλη των λιβανικών δυνάμεων ασφαλείας που κρατάει ομήρους από τον Αύγουστο ως αντίποινα στην έφοδο που πραγματοποίησε νωρίτερα η αστυνομία σε πτέρυγα της μεγαλύτερης φυλακής της χώρας όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές.

"Ως αποτέλεσμα της επιδείνωσης της κατάστασης ασφαλείας στον Λίβανο, θα πληροφορηθείτε εκπλήξεις που αφορούν την τύχη των κρατουμένων μας", ανέφερε η οργάνωση στον λογαριασμό της στο Twitter.

Ένοπλοι που συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και το Μέτωπο Αλ Νόσρα κρατούν ομήρους 24 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας του Λιβάνου τα οποία συνέλαβαν τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Αρσαλ στη λιβανική μεθόριο.

Τέσσερις από τους ομήρους αυτούς σκοτώθηκαν στη διάρκεια της κράτησής τους, παρά τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις με τις λιβανικές αρχές για την απελευθέρωσή τους, και η οργάνωση σήμερα απειλεί με δράση κατά της ζωής των υπόλοιπων ομήρων ως αντίποινα στην έφοδο των αρχών στη φυλακή.

Το πρωί, οι δυνάμεις ασφαλείας του Λιβάνου πραγματοποίησαν έφοδο στη μεγαλύτερη φυλακή της χώρας, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές στο πλαίσιο της έρευνας των αρχών για τον εντοπισμό των δραστών της διπλής επίθεσης αυτοκτονίας που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με οκτώ νεκρούς, η οποία αποδίδεται στο Ισλαμικό Μέτωπο και όχι στο Μέτωπο Αλ Νόσρα που ανέλαβε αρχικά την ευθύνη.

Οι κρατούμενοι αντέδρασαν βάζοντας φωτιά σε στρώματα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματίες.

Οι ίδιες πηγές είπαν ότι η αστυνομία αναζητεί "απαγορευμένα αντικείμενα" στην Πτέρυγα Β της διαβόητης φυλακής Ρουμίε, όπου κρατούνται ισλαμιστές μαχητές, ανάμεσά τους και μέλη της οργάνωσης Μέτωπο Αλ Νόσρα.

Η Ρουμίε αρχικά κτίστηκε για να στεγάσει περίπου 1.500 κρατούμενους αλλά σήμερα στεγάζει σχεδόν 3.700.

Οι κρατούμενοι έχουν πρόσβαση σε κινητά τηλέφωνα και πηγές ασφαλείας υποστηρίζουν ότι κάποιοι από αυτούς εμπλέκονται σε επιθέσεις κατά του κράτους.

Η διπλή επίθεση αυτοκτονίας πραγματοποιήθηκε το Σάββατο σε καφέ αλαουιτικής συνοικίας στην Τρίπολη του Λιβάνου , κατά την οποία οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 20 τραυματίσθηκαν.

Την ευθύνη ανέλαβε αρχικά το Μέτωπο αλ Νόσρα, που συνδέεται με την αλ Κάιντα.

Ωστόσο, όπως ανακοίνωσε χθες Κυριακή ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, η διπλή επίθεση πραγματοποιήθηκε από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.

Πηγή: euro2day.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News