Κόσμος

Τηλεφώνημα για βόμβα στην εφημερίδα Le Soir

Εκκενώθηκε η έδρα της γαλλόφωνης εφημερίδας Le Soir στις Βρυξέλλες, έπειτα από απειλητικό τηλεφώνημα για βόμβα, την ώρα που στην πόλη διαδήλωναν 20.000 άνθρωποι σε ένδειξη αλληλεγγύης για τα θύματα των επιθέσεων του Παρισιού.

Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην εφημερίδα είπε ότι θα γίνει έκρηξη στην αίθουσα σύνταξης, ενώ ισχυριζόμενος ότι ανήκει στον χώρο της άκρας αριστεράς, διαμαρτυρήθηκε για την αναδημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo, λέγοντας ότι με αυτόν τον τρόπο «τροφοδοτείται η άκρα δεξιά».

Το κτίριο της εφημερίδας, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, έχει εκκενωθεί και η γύρω περιοχή είναι ακόμα αποκλεισμένη από την αστυνομία. Όπως και άλλες βελγικές εφημερίδες, η Le Soir είχε αναδημοσιεύσει την επομένη της τρομοκρατικής επίθεσης στο Charlie Hebdo σκίτσα του Μωάμεθ του σατιρικού περιοδικού.

Το τηλεφώνημα για βόμβα στη γαλλόφωνη εφημερίδα έγινε τη στιγμή που 20.000 άνθρωποι διαδήλωναν στους δρόμους των Βρυξελλών, στο πλαίσιο μιας πορείας «κατά του μίσους και της ελευθερίας της έκφρασης», στον απόηχο των θανατηφόρων επιθέσεων στο Παρίσι.

Σχόλια