default-image

"Μετά θάνατον" πίστη στο Ι.Κ. δηλώνει ο Κουλιμπαλί

Κόσμος
"Μετά θάνατον" πίστη στο Ι.Κ. δηλώνει ο Κουλιμπαλί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανέλαβε "μετά θάνατον" την ευθύνη για την επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε μία αστυνομικό την Πέμπτη σε προάστιο του Παρισιού, ο 32χρονος Αμεντί Κουλιμπαλί, μέσω βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε την Κυριακή στο Διαδίκτυο, αλλά γρήγορα αποσύρθηκε.

Ο Κουλιμπαλί στο βίντεο δήλωσε πίστη στο Ισλαμικό Κράτος και υπερασπίστηκε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του Charlie Hebdo, καθώς και στο εβραϊκό παντοπωλείο.

Μιλώντας άπταιστα Γαλλικά και σπαστά Αραβικά, φορώντας διαφορετικά ρούχα σε κάθε πλάνο, ο Κουλιμπαλί υποστηρίζει ότι ενήργησε «εναντίον της αστυνομίας». «Απευθύνομαι καταρχάς στον χαλίφη των μουσουλμάνων, τον Αμπού Μπακρ αλ- Μπαγκντάντι, τον χαλίφη Ιμπραήμ», λέει ο πρωταγωνιστής κοιτώντας προς την κάμερα, με φόντο το έμβλημα του Ισλαμικού Κράτους.

«Δήλωσα πίστη στον χαλίφη από την πρώτη στιγμή που ανακήρυξε το χαλιφάτο» προσθέτει στο βίντεο, διάρκειας 7 λεπτών και 17 δευτερολέπτων. «Καταφέραμε να συγχρονιστούμε προκειμένου να επιτεθούμε την ίδια χρονική στιγμή», συνεχίζει.

Το βίντεο, το οποίο σύμφωνα με το αμερικανικό κέντρο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστότοπων SITE είναι αυθεντικό, τραβήχτηκε προφανώς πριν από τις επιθέσεις, ενώ κάποιος προσέθεσε στη συνέχεια τους υπότιτλους. Σε κάποιο σημείο, ο Κουλιμπαλί λέει ότι η επίθεση στο Charlie Hebdo θα γίνει «αύριο» και ότι συνεργάζεται με τους αδελφούς Κουασί.

Και ο Κουλιμπαλί και οι αδελφοί Κουασί σκοτώθηκαν την Παρασκευή, κατά τη διάρκεια ταυτόχρονων επιδρομών των ειδικών δυνάμεων στους χώρους όπου οι δράστες κρατούσαν ομήρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News