default-image

Ρωσίδα από τον Καύκασο η καμικάζι της Κωνταντινούπολης

Κόσμος
Ρωσίδα από τον Καύκασο η καμικάζι της Κωνταντινούπολης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρωσικής υπηκοότητας ήταν η γυναίκα καμικάζι που επιτέθηκε στο αστυνομικό τμήμα στο Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης. Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ - βάσει των στοιχείων της έρευνας της αντιτρομοκρατικής - πως πρόκειται για την Ντιάνα Ραμάζοβα που καταγόταν από το Νταγκεστάν και φέρεται να ανήκε στη μουσουλμανική κοινότητα του Καυκάσου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η καμικάζι εισήλθε στην Τουρκία με τουριστική βίζα τον περασμένο Ιούνιο. Τα στοιχεία προέκυψαν από την έρευνα που έγινε στο κινητό της τηλέφωνο που βρέθηκε μετά την έκρηξη, ενώ διαπιστώθηκε ότι είχε επισκεφτεί την περιοχή Σουλταναχμέτ και παλιότερα και τράβηξε φωτογραφίες.

Από την εξέταση της ιατροδικαστικής υπηρεσίας στη σορό της Ραμάζοβα προέκυψε ότι ήταν έγκυος δύο μηνών. Οι τουρκικές Αρχές εξετάζουν πιθανές διασυνδέσεις της με τις τρομοκρατικές ομάδες Αλ Κάιντα και Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), παρά το γεγονός ότι την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η εκτός νόμου οργάνωση της αριστεράς DHKP-C.

Στις έρευνες, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, στις οποίες συμμετέχουν πράκτορες της ΜΙΤ, εξετάζεται αν η Ραμάζοβα ήρθε στην Τουρκία για την επίθεση αυτή ειδικά και αν ναι γιατί περίμενε επί επτά μήνες, ή αν στρατολογήθηκε ή ανέλαβε την αποστολή όσο βρισκόταν στην Τουρκία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News