default-image

Το Παρίσι σε εμπόλεμη κατάσταση

Κόσμος
Το Παρίσι σε εμπόλεμη κατάσταση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε... πόλεμο βρίσκεται το Παρίσι, καθώς, εκτός από την καταδίωξη των αδελφών που χτύπησαν το Charlie Hebdo, νέο χτύπημα από ένοπλο έγινε στην καρδιά της πόλης, όταν ο δράστης εισέβαλε σε παντοπωλείο με εβραϊκά προϊόντα.

Οι πρώτες πληροφορίες μιλούν για πυροβολισμούς με τουλάχιστον 6 ομήρους και τουλάχιστον 2 νεκρούς. Ο ένοπλος που έπιασε στον ύπνο την αστυνομία, καθώς η κύρια δύναμή της βρίσκεται στην πολιορκία των εκτελεστών του Charlie Ebdo, χτύπησε στο ανατολικό μέρος του Παρισιού. Η αστυνομία έχει ήδη φτάσει στο παντοπωλείο το οποίο εμπορευόταν εβραϊκά προϊόντα και έχει μπλοκάρει ολόκληρη την περιοχή, στην οποία επικρατεί πανικός.

Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, ο αριθμός των νεκρών είναι τουλάχιστον 2 με 6 ομήρους μεταξύ των οποίων βρίσκονται 4 παιδιά.

Πρόκειται για τον ίδιο δράστη που σκότωσε τη δημοτική αστυνομικό χθες στην περιοχή Μονρούζ του Παρισιού.

Αστυνομικές δυνάμεις έχουν εκκενώσει τους γύρω δρόμους, έχει δοθεί εντολή στο σχολεία να παραμείνουν οι μαθητές στις αίθουσες, ενώ οι κάτοικοι έχουν εντολή να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Δεκάδες ασθενοφόρα έχουν φτάσει στο σημείο της επίθεσης στην Porte de Villiers.

Οι Αρχές φοβούνται ότι είναι συντονισμένες οι επιθέσεις σε διαφορετικά σημεία του Παρισιού.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να αδειάσουν την περιοχή ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δράστης είναι ο ίδιος με τη χθεσινή επίθεση επί της δημοτικού αστυνομικού στο Μονρούζ και έχει στην κατοχή του δύο όπλα. Μάλιστα, η Le Figaro μεταδίδει ότι ο δράστης απευθυνόμενος στους αστυνομικούς φέρεται να είπε: «Ξέρετε πολύ καλά ποιος είμαι». Η αστυνομία μάλιστα έδωσε τις φωτογραφίες δύο υπόπτων για τη δολοφονία της αστυνομικού στο Μονρούζ, με τις πληροφορίες να θέλουν τον Amedy Coulibaly να είναι ο ένοπλος που κρατάει τώρα τους ομήρους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News