default-image

Παρίσι: 12 οι νεκροί - Βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση

Κόσμος
Παρίσι: 12 οι νεκροί - Βίντεο από την τρομοκρατική επίθεση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον δώδεκα νεκροί και δέκα τραυματίες, εκ των οποίων οι πέντε σοβαρά, είναι σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας ο τραγικός απολογισμός της ένοπλης επίθεσης που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του σατιρικού περιοδικού "Charlie Hebdo" στο Παρίσι. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ που μετέβη στην περιοχή έκανε λόγο για μια πράξη ασύγκριτης βαρβαρότητας, χαρακτήρισε την επίθεση «τρομοκρατική ενέργεια» και πρόσθεσε ότι η Γαλλία ανεβάζει τα επίπεδα συναγερμού στο υψηλότερο δυνατό σημείο.

Το συγκλονιστικό βίντεο, όπου φαίνεται ένας από τους δύο κουκουλοφόρους ένοπλους να δίνει τη χαριστική βολή σε αστυνομικό, είναι εδώ:

Σε ένα άλλο βίντεο, φαίνεται η αγωνιώδης προσπάθεια των εργαζομένων στο περιοδικό να διαφύγουν από τους μαινόμενους ένοπλους φονιάδες ανεβαίνοντας στις ταράτσες.

«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μίας εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα. Έχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ», δήλωσε ο Ολάντ, δίνοντας παράλληλα υπόσχεση για τιμωρία των δραστών.

«Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες. Συγκαλώ στο προεδρικό μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα "Le Monde" δύο δράστες με κουκούλες άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ στο κτίριο, ενώ όπως ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας στο σημείο υπήρχαν αρκετοί αστυνομικοί και ακούστηκαν τουλάχιστον τριάντα πυροβολισμοί.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, εξέφρασε μέσω Twitter τη θλίψη του για το περιστατικό και τη συμπαράστασή του στους συγγενείς των θυμάτων.

Τρομοκρατική επίθεση
Φωτ. αρχείου

Η τελευταία ανάρτηση του περιοδικού στο Twitter δείχνει μια γελοιογραφία του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπαρκ αλ Μπαγγκνάντι.

Το Νοέμβριο του 2011 το κτίριο είχε δεχτεί επίθεση με μολότοφ, έπειτα από τη δημοσίευση μιας εικόνας του προφήτη Μοχάμεντ στο εξώφυλλο του περιοδικού.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News