Κόσμος

Κωνσταντινούπολη: Επίθεση αυτοκτονίας- Νεκρός ένας αστυνομικός

Γυναίκα ζωσμένη με εκρηκτικά εισέβαλε το απόγευμα στο κτίριο της τουριστικής αστυνομίας στην περιοχή Σουλτάναχμετ της Κωνσταντινούπολης που βρίσκεται ανάμεσα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί. Η καμικάζι πυροδότησε τα εκρηκτικά στην είσοδο του τμήματος, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας αστυνομικός και ένας ακόμη συνάδελφός του να τραυματιστεί, ενώ και η ίδια έχασε την ζωή της.

Υπέκυψε εν τέλει στα τραύματά του, ο ένας εκ των δύο αστυνομικών που τραυματίστηκαν όταν γυναίκα καμικάζι πυροδότησε στην είσοδο του αστυνομικού τμήματος, τη ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε.

Η άγνωστης ταυτότητας γυναίκα- το πτώμα της οποίας απομακρύνθηκε από το σημείο- προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα της τουριστικής περιοχής της Κωνσταντινούπολης φορώντας νικάμπ (τύπος ισλαμικής μαντίλας) και προσποιούμενη την τουρίστρια, είπε- μιλώντας στα αγγλικά- ότι ήθελε να δηλώσει την απώλεια του πορτοφολιού της. Στην συνέχεια ανατινάχθηκε.

Η περιοχή αποκλείστηκε, ενώ ειδικές δυνάμεις, ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα έσπευσαν στο σημείο.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι δεν είναι σαφές αν η δράστης είχε σχέση με κάποια συγκεκριμένη οργάνωση:

«Οι αρχές ερευνούν εάν υπάρχει σχέση με κάποια οργάνωση...έχουμε δώσει εντολές για τη διεξαγωγή της πλέον ενδελεχούς έρευνας», εξήγησε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, σε σύντομες δηλώσεις του στην Αγκυρα.

Πηγή: ethnos.gr

Σχόλια