default-image

Αυτή η γυναίκα κατηγορείται για το φόνο των 43 φοιτητών

Κόσμος
Αυτή η γυναίκα κατηγορείται για το φόνο των 43 φοιτητών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η σύζυγος του πρώην δημάρχου της πόλης Ιγουάλα, στο νότιο Μεξικό συνελήφθη και της απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη δολοφονία στις 26 Σεπτεμβρίου των 43 φοιτητών που είχαν απαχθεί από το καρτέλ των ναρκωτικών.

Η Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα που βρίσκεται επί δύο μήνες υπό κράτηση, κατηγορείται πλέον για «την πιθανή συμμετοχή της στο οργανωμένο έγκλημα» και «για οικονομικές δραστηριότητες με ποσά που προέρχονται από παράνομες συναλλαγές», σύμφωνα με την ανακοίνωση του μεξικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης.

Η Πινιέδα, αδελφή τριών εμπόρων ναρκωτικών, παρουσιάζεται από τις δικαστικές αρχές ως η κύρια εκπρόσωπος στην Ιγουάλα της εγκληματικής συμμορίας Γκερέρος Ουνίδος, που φέρεται να σκότωσε τους 43 φοιτητές της σχολής της Αγιοτσινάπα. Μαζί με τον επίσης συλληφθέντα σύζυγο της, πρώην δήμαρχο της Ιγουάλα Χοσέ Λουίς Αμπάρκα θεωρούνται από τις αρχές οι βασικοί υποκινητές της απαγωγής των νεαρών.

Η κατηγορούμενη έχει μεταφερθεί ήδη σε άλλες φυλακές από αυτές της Πόλης του Μεξικού όπου κρατούνταν μέχρι τώρα, μαζί της και 10 αστυνομικοί που κατηγορούνται επίσης για συμμετοχή στη μαζική δολοφονία των φοιτητών. Συνολικά έχουν συλληφθεί περίπου 90 άτομα, αστυνομικοί, μέλη του καρτέλ και δημόσιοι υπάλληλοι.

Οι αρχές λένε ότι ο δήμαρχος και η σύζυγός του δολοφόνησαν τους φοιτητές επειδή φοβόντουσαν ότι θα προκαλούσαν ταραχές στη διάρκεια δημόσιας εκδήλωσης που ετοίμαζε η Πινιέδα.  

Υπενθυμίζεται ότι οι αγνοούμενοι φοιτητές συνελήφθησαν από αστυνομικούς και παραδόθηκαν στα μέλη του καρτέλ ναρκωτικών, υπό την παρακίνηση του ζεύγους. Δολοφονήθηκαν, κάηκαν και στη συνέχεια τα «απομεινάρια» τους πετάχτηκαν στο ποτάμι. Ως σήμερα έχει γίνει δυνατή η ταυτοποίηση μόνο ενός από τα θύματα.

Πηγή: lifo.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News