Κόσμος

Αστρολογία στο… παράθυρο

Στο Τόκιο άλλη μια πρωτοβουλία με σημείο αναφοράς το κέφι τράβηξε τα βλέμματα των περαστικών. Δυο καθαριστές παραθύρων ντυμένοι ως άλογο και πρόβατο ξάφνιασαν τους περαστικούς έξω από γνωστό ξενοδοχείο της πόλης.

Ο λόγος της ενδυματολογικής επιλογής φυσικά δεν ήταν τυχαίος καθώς σχετίζεται με το Γιαπωνέζικο νέο έτος που έχει ως σημείο αναφοράς την Κινεζική αστρολογία. Με το άλογο να υποδηλώνει τη χρονιά που έφυγε και το πρόβατο αυτή που μόλις ήρθε. Σημειώνεται ότι στην Ιαπωνία ο ζωδιακός κύκλος γνωστός ως Έτο έχει άμεσες επιρροές από τον Κινέζικο  ταυτίζοντας κάθε χρόνο με ένα από τα 12 ζώα.

Οι δυο άντρες σκαρφάλωσαν στο ύψους 55.5 μέτρων κτήριο με τον κόσμο να κοιτάζει έκπληκτος το δρώμενο. Μάλιστα ο ένας από αυτούς ο 36χρονος Ατσούσι Σιμίζου φέρει και τον τίτλο του καλύτερου καθαριστή παραθύρων της χώρας.

Όπως δήλωσε μάλιστα ελπίζει η χρονιά που μόλις υποδεχτήκαμε να είναι ειρηνική όπως το ζώο που την χαρακτηρίζει. Και κάτι ακόμα αξιοσημείωτο. Η Ιαπωνία εδώ και έναν αιώνα έχει ηθελημένα εγκαταλείψει την υποδοχή του νέου χρόνου με το Κινεζικό ημερολόγιο το οποίο ακολουθεί το μεγαλύτερο μέρος της Ασίας υιοθετώντας αντ αυτού το δυτικό Γρηγοριανό ημερολόγιο.  

Σχόλια