Κόσμος

Βυθίστηκε κυπριακό σκάφος- Αγνοούνται 8 άτομα

Ένα φορτηγό πλοίο με κυπριακή σημαία, βυθίστηκε το βράδυ του Σαββάτου, στα ανοιχτά των ακτών στο βορειοανατολικό άκρο της Βρετανίας και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, αγνοούνται τα οχτώ μέλη του πληρώματος.

Το πλοίο, που μετέφερε τσιμέντο, ανατράπηκε περίπου 24 χιλιόμετρα από την πόλη Γουίκ που βρίσκεται στο βορειοανατολικό τμήμα της Σκοτίας. Το φορτηγό πλοίο εντοπίστηκε αναποδογυρισμένο από ένα άλλο σκάφος που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο.

Αμέσως ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση διάσωσης για τον εντοπισμό των 8 ναυτικών, 7 εκ των οποίων είναι πολωνικής καταγωγής και ένας από τις Φιλιππίνες.

Η τελευταία γνωστή θέση του πλοίου καταγράφηκε στις 15:15 ώρα Ελλάδας την Παρασκευή και είχε αναχωρήσει από το Άαλμποργκ της Δανίας με προορισμό το Ράνκορν της βόρειας Σκοτίας. Το πλοίο, το οποίο μετέφερε 2.000 τόνους τσιμέντο, επρόκειτο να φτάσει στον προορισμό του τη Δευτέρα.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται τη μεταφορά τσιμέντου, Brise of Hamburg, επιβεβαίωσε σε ανακοίνωσή της ότι 8 άνθρωποι αγνοούνται αφότου συνέβη «ένα σοβαρό ατύχημα».

«Δεν ελήφθη σήμα κινδύνου από το πλοίο. Δυσχερείς καιρικές συνθήκες επικρατούσαν στην περιοχή εκείνη την ώρα και η κατάσταση παραμένει δύσκολη καθώς επικρατούν θυελλώδεις άνεμοι. Το πλήρωμα αποτελείται από 7 ναυτικούς πολωνικής καταγωγής και έναν ναυτικό από τις Φιλιππίνες. Η εταιρεία έχει ξεκινήσει τη διαδικασία ενημέρωσης των οικογενειών τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το πλοίο δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, ενώ στην περιοχή επικρατούν εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες, με αποτέλεσμα να ανασταλούν οι έρευνες το βράδυ του Σαββάτου, προκειμένου να συνεχιστούν την Κυριακή.

Σχόλια