Κόσμος

Υπό έλεγχο πυρκαγιά σε δεξαμενές πετρελαίου στη Λιβύη

Η Λιβύη έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς στις δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στο μεγαλύτερο τερματικό λιμάνι της χώρας το Ες Σίντερ, ανέφεραν στελέχη της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Η φωτιά μαίνεται για περίπου μία εβδομάδα«Έχουμε καταφέρει να τις σβήσουμε όλες εκτός από μία δεξαμενή αποθήκευσης,» δήλωσε ένας αξιωματούχος της πυροσβεστικής «Αύριο ελπίζουμε να ολοκληρώσουμε το έργο μας» συμπλήρωσε. Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης είχε την προηγουμένη εβδομάδα αναθέσει σε μια αμερικανική εταιρεία έναντι ποσού έξι εκατομμυρίων δολαρίων την επιχείρηση κατάσβεσης, αλλά δεν έχει γίνει σαφές έαν έχει φτάσει η αμερικανική αποστολή στη χώρα.


Πριν από μία εβδομάδα, ένας πύραυλος έπληξε τις αποθήκες στον τερματικό σταθμό Ες Σίντερ καταστρέφοντας περίπου 1,8 εκατομμύρια βαρέλια αργού και τουλάχιστον δύο δεξαμενές, όπως ανέφερε ένας ανώτατος αξιωματούχος. Η μάχη για τον έλεγχο των λιμένων πετρελαίου αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου προβλήματος στη χώρα της Βόρειας Αφρικής.


Οι μάχες έχουν μειώσει την παραγωγή αργού της Λιβύης σε περίπου 380.000 βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κρατικής εταιρείας πετρελαίου National Oil Corp.

Πηγή: newsbeast.gr

Σχόλια