default-image

Κιμ Γιονγκ Ουν: Ανοικτός σε σύνοδο κορυφής με τη Ν. Κορέα

Κόσμος
Κιμ Γιονγκ Ουν: Ανοικτός σε σύνοδο κορυφής με τη Ν. Κορέα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανοιχτός δηλώνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν σε μια σύνοδο κορυφής με τη γειτονική Νότια Κορέα, λίγες ημέρες μετά την πρόταση της Σεούλ για να συνεχιστεί ο διάλογος.

Ο ηγέτης της βόρειας Κορέας στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ανέφερε πως «εάν οι Αρχές της Νότιας Κορέας ειλικρινά θέλουν να βελτιώσουν τις σχέσεις μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας μέσω συνομιλιών, μπορούμε να συνεχίσουμε τις συναντήσεις υψηλού επιπέδου».

Ο Κιμ είπε επίσης ότι «αν η ατμόσφαιρα και το περιβάλλον είναι σωστό δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην διοργανώσουμε σύνοδο κορυφής (με τη Νότια Κορέα)» τόνισε στο ηχογραφημένο μήνυμά του, που μεταδόθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη.

Η Νότια Κορέα πρότεινε τη Δευτέρα να επαναληφθούν οι συνομιλίες με τη Βόρεια Κορέα τον Ιανουάριο για την κάλυψη θεμάτων, όπως η επανασύνδεση των οικογενειών που χωρίστηκαν από το 1950-1953 και τον πόλεμο της Κορέας.

Οι δύο χώρες είναι τεχνικά σε εμπόλεμη κατάσταση, καθώς ο πόλεμος της Κορέας έληξε με ανακωχή, όχι με μια συνθήκη ειρήνης. Η επανένωση της κορεατικής χερσονήσου αποτελεί δηλωμένη προτεραιότητα και για τις δύο κυβερνήσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News