Κόσμος

Σκυλάκι διέσχισε ολόκληρη την Αμερική πριν βρεθεί ξανά

Μια απίστευτη περιπέτεια έζησε ένα κουταβάκι με το όνομα Πένυ, που διέσχισε τις Ηνωμένες Πολιτείες απ' άκρη σ' άκρη, διανύοντας ούτε λίγο ούτε πολύ 4000 χιλιόμετρα! Και μάλιστα βρέθηκε από τους κηδεμόνες της που την είχαν χάσει, εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook.

Η Πένυ ταξίδεψε περίπου 4.000 χιλιόμετρα από το σπίτι της στην πολιτεία της Ουάσινγκτον, και βρέθηκε αρχικά στην Αϊόβα και στη συνέχεια σε κτηνιατρική κλινική της Πενσιλβάνια, ανακοίνωσε την Τρίτη η οικογένειά της.

Η Πένυ, ένα κουτάβι ράτσας Βίζλα, προτού επιστρέψει στο σπίτι της, θα κάνει μία ακόμη στάση, από την Πενσιλβάνια, όπου φιλοξενείται, στην Περιφέρεια της Κολούμπια για να επιβιβαστεί σε πτήση της Alaska Airlines, όπως ανέφεραν το Σάββατο σε ανάρτησή τους σε σελίδα που έφτιαξαν στο Facebook ειδικά για τον εντοπισμό της οι κηδεμόνες της.

"Όταν χάθηκε, θεωρήσαμε ότι το έσκασε και ότι δε θα την ξαναβλέπαμε. Είμαστε χαρούμενοι και μόνο που ξέρουμε ότι είναι ζωντανή", δήλωσε η κηδεμόνας της Κέντρα Μπράουν, στον τηλεοπτικό σταθμό του Πίτσμπεργκ WPXI.

"Είμαι βέβαιη ότι αν μπορούσε να μιλήσει, θα είχε πολλές περιπέτειες να μας αφηγηθεί", πρόσθεσε η ίδια.

Το ταξίδι της Πένυ ανά τις ΗΠΑ ξεκίνησε στις 19 Δεκεμβρίου όταν ξέφυγε από τους κηδεμόνες της και την περιμάζεψε ένας φορτηγατζής, ο οποίος την είδε να περιπλανιέται στους δρόμους της μικρής κοινότητας Ρόγιαλ Σίτυ στην ανατολική Ουάσινγκτον.

"Καταφέραμε να τον εντοπίσουμε κι όταν πληροφορήθηκε ότι ξέρουμε πως την έχει βρει, την άφησε σε έναν χώρο στάθμευσης φορτηγών στο Ντε Μόινς της Αϊόβα", είπε η οικογένειά της.

Ήδη πάνω από 2.500 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της, η Πένυ με άγνωστο τρόπο κατέληξε έπειτα από μέρες στα χέρια ενός κτηνιάτρου σε κτηνιατρική κλινική της Γουέστ Τάουνσιπ στην Πενσιλβάνια.

Η κτηνιατρική κλινική Banfield επιβεβαίωσε ότι η Πένυ προερχόταν από την πολιτεία της Ουάσινγκτον, διαβάζοντας το μικροτσίπ που έφερε, δήλωσε εκπρόσωπος της κλινικής.

Η Πένυ φιλοξενήθηκε σε κέντρο φιλοξενίας ζώων και η οικογένειά της ελπίζει να την έχει πάλι μαζί της μέχρι το τέλος της εβδομάδας, όπως έγραψε στο Facebook.

Η αεροπορική εταιρεία Alaska Airlines ανακοίνωσε ότι πληροφορήθηκε για την περιπέτεια της Πένυ στις 26 Δεκεμβρίου και θα "την μεταφέρει δωρεάν στο σπίτι της" από αεροδρόμιο στην ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας της Κολούμπια, στο Σιάτλ στις 2 Ιανουαρίου, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας.

Σχόλια