default-image

Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο

Κόσμος
Ισραηλινοί στρατιώτες σκότωσαν έναν 17χρονο Παλαιστίνιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν και σκότωσαν έναν ανήλικο Παλαιστίνιο που πετούσε πέτρες εναντίον αυτοκινήτων σε αυτοκινητόδρομο στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανέφερε μια εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο, οι Παλαιστίνιοι εκτόξευαν πέτρες σε έναν κεντρικό δρόμο, κοντά σε παλαιστινιακά χωριά και εβραϊκούς οικισμούς. Οι στρατιώτες τους φώναξαν να σταματήσουν και κατόπιν έβαλαν με προειδοποιητικά πυρά.

"Όταν δεν υπάκουσαν, (οι στρατιώτες) απάντησαν στην απειλή ανοίγοντας πυρ εναντίον τους και τραυμάτισαν έναν από τους επιτιθέμενους", πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι ο στρατός διενεργεί έρευνα για το επεισόδιο.

Ο νεαρός δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, όμως δεν άντεξε και λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με πηγές των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας το θύμα ήταν 17 ετών. Ένας συνομήλικός του τραυματίστηκε επίσης από τα πυρά των ισραηλινών στρατιωτών. Το επεισόδιο αυτό σημειώθηκε κοντά στον εβραϊκό οικισμό Ταπούα, στα νότια της Νάμπλους όπου οι νεαροί πετούσαν πέτρες σε ισραηλινά στρατιωτικά οχήματα.

Με βάση την καταμέτρηση που κάνει το Γαλλικό Πρακτορείο, 20 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τον περασμένο Ιούνιο στη Δυτική Όχθη από Ισραηλινούς στρατιώτες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News