Κόσμος

Ουκρανία: Νέες μάχες με νεκρούς στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ

Τρεις Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, στις πρώτες απώλειες των ενόπλων δυνάμεων μετά τη νέα εκεχειρία, η οποία τέθηκε σε ισχύ την 9η Δεκεμβρίου στην ανατολική Ουκρανία, όπου κυριαρχούν οι φιλορώσοι αποσχιστές, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

«Η μάχη στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ τερματίστηκε πριν από δέκα λεπτά, οι αντάρτες ηττήθηκαν και υποχώρησαν», είπε ο κ. Ποροσένκο. «Δυστυχώς, οι πληροφορίες στις οποίες γινόταν λόγος για τρεις νεκρούς επιβεβαιώνονται», πρόσθεσε ο ίδιος.

Πολλές δεκάδες φιλορώσοι αποσχιστές αντάρτες επιτέθηκαν εναντίον των Ουκρανών στρατιωτών, ωστόσο «η επίθεσή τους απωθήθηκε από τους στρατιωτικούς μας», συνέχισε ο κ. Ποροσένκο, ο οποίος ανέφερε ακόμη ότι οι αντάρτες έχασαν 14 μαχητές και ότι ένας εξ αυτών αιχμαλωτίστηκε από τις ουκρανικές κυβερνητικές δυνάμεις.

Η ένοπλη σύρραξη στην ανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το naftemlporiki.gr, έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 4.700 ανθρώπους αφότου ξέσπασε τον Απρίλιο. Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ αποτελεί ένα από τα σημεία όπου σημειώνονται πιο συχνά εχθροπραξίες, παρά τις εκεχειρίες ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Σχόλια