default-image

Αεροσκάφος της Virgin Atlantic έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

Κόσμος
Αεροσκάφος της Virgin Atlantic έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Λονδίνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιβατικό αεροσκάφος της εταιρείας Virgin Atlantic πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ του Λονδίνου, καθώς παρουσίασε ένα πρόβλημα στο σύστημα τροχοδρόμησης που το ανάγκασε να κάνει στροφή και να επιστρέψει στη Βρετανία ενώ είχε απογειωθεί με προορισμό τις ΗΠΑ.

«Η πτήση VS43 επέστρεψε στο Γκάτγουικ λόγω τεχνικού προβλήματος με έναν από τους τροχούς προσγείωσης» ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

«Προτεραιότητά μας τώρα είναι να φροντίσουμε τους επιβάτες και το πλήρωμα», πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο ανέφερε ότι οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων τέθηκαν σε κατάσταση ετοιμότητας και περιμένουν το αεροσκάφος τύπου Μπόινγκ 747.

Στις εικόνες που μεταδόθηκαν από τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα διακρίνεται το αεροπλάνο να προσγειώνεται κανονικά αν και έκανε μερικές αναπηδήσεις. Αμέσως μόλις ακινητοποιήθηκε το περικύκλωσαν πολλά οχήματα των υπηρεσιών αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από το Γκάτγουικ στις 13:28 (ώρα Ελλάδας) και προορισμός του ήταν το Λας Βέγκας αλλά έκανε στροφή και επέστρεψε στο Λονδίνο λίγη ώρα αφού άφησε πίσω του τα δυτικά παράλια της Βρετανίας.

Η Virgin Atlantic ανήκει κατά 51% στον ιδρυτή της, τον Βρετανό πολυεκατομμυριούχο Ρίτσαρντ Μπράνσον και κατά 49% στην αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines.

Πηγή: tanea.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News