default-image

Μεξικό: Νέα δολοφονία ιερέα στην πολιτεία Γκερέρο

Κόσμος
Μεξικό: Νέα δολοφονία ιερέα στην πολιτεία Γκερέρο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πτώμα ιερέα ο οποίος είχε απαχθεί τη Δευτέρα ανακαλύφθηκε την Πέμπτη στην πολιτεία Γκερέρο του Μεξικού, με τραύμα από σφαίρα στο κεφάλι, δύο μήνες μετά την ανακάλυψη της σορού έτερου ιερωμένου σε μυστικό τάφο στην ίδια πολιτεία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Η σορός του πατέρα Γκρεγκόριο Λόπες Γοροστιέτα βρέθηκε κοντά στο χωριό Τλαπεουάλα, κοντά στην Τιέρε Καλιέντε, περιοχή όπου δρουν συμμορίες οι οποίες επιδίδονται σε διακίνηση ναρκωτικών και εκβιασμούς, διευκρίνισε αξιωματικός της αστυνομίας, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr.

Η απαγωγή του ιερέα προκάλεσε την Τρίτη διαδήλωση περίπου 300 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων δεκάδων ιερωμένων, στους δρόμους της πόλης Πουνγκουραμπάτο, 20 χλμ. από το χωριό, ως τον καθεδρικό ναό της, με αίτημα οι απαγωγείς του ιερέα να τον απελευθερώσουν ζωντανό.

Η πολιτεία Γκερέρο, στην οποία βρίσκεται η πόλη Ακαπούλκο,ιδιαίτερα γνωστός τουριστικός προορισμός, είναι από τις φτωχότερες του Μεξικού. Το ποσοστό των δολοφονιών εκεί είναι από τα υψηλότερα στη χώρα.

Σε αυτήν την πολιτεία είχαν εξαφανιστεί 43 σπουδαστές την 26η Σεπτεμβρίου, όταν δέχθηκαν επίθεση από διεφθαρμένους αστυνομικούς πριν παραδοθούν σε μέλη της συμμορίας Guerreros Unidos και - όπως εκτιμάται από τις αρχές - δολοφονηθούν άπαντες.

Το μακελειό προκάλεσε κατακραυγή στο Μεξικό και διεθνώς.

Στα τέλη Οκτωβρίου, η σορός του ιερέα Τζον Σενιόντο, από την Ουγκάντα, ο οποίος είχε απαχθεί τον Απρίλιο εν μέσω λειτουργίας, βρέθηκε ανάμεσα σε 13 σορούς σε μυστικό τάφο, σε ορεινή περιοχή της πολιτείας Γκερέρο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News