Κόσμος

Πάπας: "H ειρήνη είναι ισχυρότερη από το σκοτάδι και τη διαφθορά"

Έκκληση στους πιστούς να επιτρέψουν στο Θεό να μπει στη ζωή τους στον αγώνα κατά του σκοταδιού και της διαφθοράς απηύθυνε την Τετάρτη ο Πάπας Φραγκίσκος, κατά τη λειτουργία της παραμονής των Χριστουγέννων, στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό.

Φορώντας λευκά άμφια ο Πάπας είπε ότι τα Χριστούγεννα είναι μια περίοδος όπου πρέπει να θυμόμαστε το μήνυμα του Θεού «η ειρήνη είναι ισχυρότερη από το σκοτάδι και τη διαφθορά».

«Πόσο ανάγκη έχει σήμερα την τρυφερότητα ο κόσμος!», υπογράμμισε ο Πάπας Φραγκίσκος επιθυμώντας να μεταφέρει στους πιστούς ένα μήνυμα ζεστασιάς και αγάπης.

«Το ερώτημα που τέθηκε σε εμάς από την παρουσία του βρέφους είναι "επιτρέπω στο Θεό να με αγαπήσει;"», είπε. «Έχουμε το θάρρος να καλωσορίσουμε με τρυφερότητα τις δυσκολίες και τα προβλήματα των ανθρώπων που βρίσκονται κοντά μας; Πόσο πολύ ο κόσμος χρειάζεται τρυφερότητα στις ημέρες μας», τόνισε ο Πάπας.

Μπροστά από το μικρό Ιησού, ο Προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας μίλησε για το θαύμα αυτού του παιδιού που «σαν τον ήλιο φωτίζει τον ορίζοντα, κατεβαίνοντας από ψηλά».

«Εκείνος σήκωσε στους ώμους του την αδυναμία μας, τον πόνο και τα άγχη μας, τις επιθυμίες μας και τα όριά μας. Το μήνυμα που όλοι περίμεναν, αυτό που όλοι ψάχνανε στο βάθος της ψυχής του, δεν ήταν άλλο από την τρυφερότητα του Θεού. Του Θεού που μας κοιτά με μάτια γεμάτα στοργή, που δέχεται τη δυστυχία μας, που είναι ερωτευμένος με τη μικρότητά μας», είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Ποντίφικας.

Μήνυμα συμπαράστασης στους χριστιανούς της Μ. Ανατολής

Την Τρίτη, ο Ποντίφικας απέστειλε επιστολή αλληλεγγύης στους Χριστιανούς της Μ. Ανατολής, γράφοντας ότι «η μουσική των χριστουγεννιάτικων ύμνων σας θα συνοδεύεται από δάκρυα και αναστεναγμούς».

Δίχως να αναφερθεί ονομαστικά στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, έκανε λόγο για τη δράση «μιας νέας και ενοχλητικής τρομοκρατικής οργάνωσης πρωτοφανών διαστάσεων που έχει διαπράξει όλου του είδους τις βίαιες και απάνθρωπες ενέργειες».

Σχόλια