Κόσμος

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Η. W. Μπους, ηλικίας 90 ετών, εισήχθη και νοσηλεύεται σε ένα νοσοκομείο του Τέξας, καθώς αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα, γνωστοποίησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Τζιμ Μακγκράθ.

«Ο πρόεδρος Μπους διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Houston Methodist για προληπτικούς λόγους, καθώς παρουσίασε δύσπνοια νωρίτερα (χθες) βράδυ» δήλωσε ο Τζιμ Μακγκράθ.

«Ο πρώην πρόεδρος, ηλικίας 90 ετών, θα παραμείνει υπό παρακολούθηση, για προληπτικούς λόγους, το επαναλαμβάνω» προσέθεσε ο ίδιος, όπως αναφέρει το naftemporiki.gr. Ο Τζορτζ H. W. Μπους είναι ο πιο ηλικιωμένος από τους τέσσερις πρώην προέδρους των ΗΠΑ που ζουν ακόμα και όλο και συχνότερα κυκλοφορεί δημοσίως με αναπηρικό αμαξίδιο.

Αυτό όμως δεν τον εμπόδισε να γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια τον περασμένο Ιούνιο πραγματοποιώντας πτώση με αλεξίπτωτο στο Μέιν όπου βρίσκεται μία από τις κατοικίες της οικογένειας Μπους.

Ο Μπους ο πρεσβύτερος είχε νοσηλευθεί το Νοέμβριο του 2012 για βρογχίτιδα στο Χιούστον (Τέξας) για διάστημα δύο μηνών. Η σύζυγός του Μπάρμπαρα είχε νοσηλευτεί στο ίδιο νοσοκομείο έναν χρόνο αργότερα για πνευμονία.

Σχόλια