default-image

Βίντεο-ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού ο 18χρονος Αφροαμερικανός

Κόσμος
Βίντεο-ντοκουμέντο: Τι συνέβη πριν πέσει νεκρός από πυρά αστυνομικού ο 18χρονος Αφροαμερικανός

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέο κύμα αναταραχών ξέσπασε στο Φέργκιουσον του Μιζούρι από τη στιγμή που ένας ακόμη νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικού στις ΗΠΑ το βράδυ της Τρίτης.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη σε ένα πρατήριο καυσίμων, σε απόσταση μόλις 2 χιλιομέτρων από το σημείο όπου είχε πέσει νεκρός ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν τον Αύγουστο του 2013. Την ώρα που ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν έφτασε, ο αστυνομικός του ζήτησε τα στοιχεία του, σε έναν έλεγχο ρουτίνας. Η αστυνομία υποστηρίζει πως εκείνη την ώρα ο Αντόνιο Μάρτιν τράβηξε όπλο, με αποτέλεσμα ο αστυνομικός να τον πυροβολήσει. «Φοβούμενος για τη ζωή του, ο αστυνομικός του Μπέρκλεϊ πυροβόλησε αρκετές φορές πλήττοντας τον ύποπτο και τραυματίζοντάς τον θανάσιμα», ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σεντ Λούις, ο Μπράιαν Σέλμαν.

Στο μεταξύ, στη δημοσιότητα δόθηκε το βίντεο-ντοκουμέντο όπου φαίνεται ο 18χρονος να πέφτει νεκρός από τα πυρά του αστυνομικού, όπως και τι προηγείται της τραγικής αυτής κατάληξης. Το όνομα του αστυνομικού δεν έχει δοθεί -ακόμη- στη δημοσιότητα, καθώς η υπόθεση ερευνάται από την αστυνομία του Σεντ Λούις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News