Κόσμος

Αυτοκτονούν για να σωθούν τα κορίτσια των Γιαζίντι

Τα κορίτσια των Γιαζίντι προτιμούν το θάνατο από τον βιασμό και τη σκλαβιά στα χέρια των τζιχαντιστών στο Ιράκ. Συγκλονιστικές μαρτυρίες στη Διεθνή Αμνηστία.

Aυτοκτονούν για να γλυτώσουν από τους τζιχαντιστές της ISIS. Τα κορίτσια των Γιαζίντι προτιμούν το θάνατο από τον βιασμό και την σκλαβιά στα χέρια των ακραίων ισλαμιστών. Εκατοντάδες γυναίκες και παιδιά κρατούνται αιχμάλωτες από τότε που οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τις περιοχές στο Ιράκ όπου κατοικούν οι Γιαζίντι. Εκατοντάδες γυναίκες έχουν πουληθεί σε σκλαβοπάζαρα, άλλες κρατούνται για να «προσφέρουν» σεξ στους μαχητές. Θύματα που κατάφεραν να ξεφύγουν είπαν στη Διεθνή Αμνηστία ότι πολλά από τα κορίτσια που έχασαν κάθε ελπίδα να σωθούν, αυτοκτόνησαν.

Η 20χρονη Λούνα, ένα κορίτσι που κρατούσαν οι τζιχαντιστές μαζί με άλλες 20 κοπέλες, ανάμεσα τους δεκάχρονα κορίτσια, κρατούνταν αιχμάλωτη στην Μοσούλη. «Μια μέρα μας έδωσαν ρούχα που έμοιαζαν με κοστούμια και μας είπαν να πληθούμε και να τα φορέσουμε... Η Τζιλάν έκοψε τις φλέβες τις στο μπάνιο και κρεμάστηκε. Ηταν πολύ όμορφη, Νομίζω ότι κατάλαβε ότι θα την έπαιρνε ένας άντρας». Μια άλλη κοπέλα, η 27χρονη Γουάφα διηγείται στην Διεθνή Αμνηστία πως η ίδια και η αδελφή της προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν όταν ένας τζιχαντιστής που τις κρατούσε αιχμάλωτες στην Μοσούλη τους είπε ότι ή θα τον παντρευτούν ή θα τις πουλήσει σαν σκλάβες. «Oλη τη νύχτα προσπαθούσαμε να κρεμαστούμε με τις μαντίλες μας. Μας ανακάλυψαν και δεν τα καταφέραμε».

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια