Κόσμος

Συναγερμός στη Γαλλία

Ο τρόμος άπλωσε τα φτερά του στη Γαλλία μετά τα τρία - μεμονωμένα, ακόμη - περιστατικά που επαναφέρουν στο προσκήνιο τους φόβους για τη δράση "μοναχικών λύκων", που εμπνέονται από το ριζοσπαστικό Ισλάμ.

Στις γαλλικές Αρχές έχει σημάνει συναγερμός, μετά το νέο περιστατικό χθες όταν ένας άνδρας έριξε το όχημα που οδηγούσε στο πλήθος, σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της Ναντ. Έντεκα άτομα τραυματίστηκαν, αρκετοί εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Είχαν προηγηθεί η εισβολή φανατικού ισλαμιστή σε αστυνομικό τμήμα στην Ζουέ-λε-Τουρ το Σάββατο και επίθεση με όχημα κατά περαστικών στη Ντιζόν, την Κυριακή. Η εισαγγελία ανέφερε   ότι το περιστατικό ήταν σκόπιμο αλλά δεν διαφαίνεται σχέση με ισλαμιστική τρομοκρατία.

Πάντως, δια παν ενδεχόμενο οι γαλλικές Αρχές λαμβάνουν μέτρα με τον πρωθυπουργό Μανουέλ Βαλς να ανακοινώνει ότι ο στρατός θα αναπτύξει «τις επόμενες ώρες» στη Γαλλία «200 με 300 επιπλέον στρατιώτες» για να ενισχυθεί η ασφάλεια των δημόσιων χώρων μετά τις τρεις αιματηρές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα.

Έντονη η ανησυχία στη Γαλλία μετά την τρίτη "τυφλή" επίθεση που σημειώθηκε στη χώρα μέσα σε διάστημα τριών ημερών. Δέκα άτομα τραυματίστηκαν όταν ένας άνδρας έριξε το βράδυ της Δευτέρας το όχημα που οδηγούσε στο πλήθος, σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο κέντρο της Ναντ.

Σχόλια