default-image

Πέθανε ο Τζο Κόκερ

Κόσμος
Πέθανε ο Τζο Κόκερ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έφυγε από τη ζωή στα 70 του χρόνια, ο Τζο Κόκερ, θρυλική φωνή της ροκ και των blues. Ο αγαπητός ροκ τραγουδιστής γνώρισε τη φήμη το 1968 με τη διασκευή του στο τραγούδι των Beatles «With A Little Help From My Friends» το οποίο και ερμήνευσε μοναδικά τον επόμενο χρόνο στο φεστιβάλ του Γούντστοκ.

Ο Κοκερ, γεννήθηκε στις 20 Μαΐου 1944 στο Σέφιλντ της Βρετανίας, έχασε τη ζωή του μετά από πολυετή μάχη με τον καρκίνο των πνευμόνων.

Η διεθνής αναγνώρισή του ξεκίνησε το 1964 στον χώρο των μπλουζ και της ροκ και μέσα στα 50 χρόνια που διήρκεσε η καριέρα ηχογράφησε 22 στούντιο άλμπουμς.

Το 1983 βραβεύθηκε με Grammy για το τραγούδι «Up Where We Belong», ένα ντουέτο με την Τζένιφερ Γουόρνς και το 2007 έλαβε τιμητικό βραβείο για τη συνεισφορά του στη μουσική.

Τα τραγούδια που έκαναν διάσημη την βραχνή φωνή του ήταν τα «You are So Beautiful», «Summer in the City», και φυσικά το «Unchain My Heart» που έγινε μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της καριέρας του και από τα τραγούδια που ακούστηκαν όσο λίγα στη χώρα μας και το «You can leave your hat on» από την ταινία «9 1/2 εβδομάδες».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News