default-image

Κ. Μητσοτάκης: Ο «πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου», έκανε ταινία

Κόσμος
Κ. Μητσοτάκης: Ο «πιο άτυχος άνθρωπος του κόσμου», έκανε ταινία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηταν ο μόνος από τους 75 κατοίκους του χωριού που δεν συμμετείχε σε αγορά «χρυσού» λαχνού που κέρδισε 740 εκ. ευρώ. Τώρα κάνει την ατυχία του ταινία.

Αυτές τις ημέρες, η Ισπανία ζει στο ρυθμό της λοταρίας El Gordo με αστρονομικό έπαθλο 2,24 δισ. ευρώ. Ο Guardian κάνει αφιέρωμα στον Ελληνα σκηνοθέτη και κινηματογραφιστή Κώστα Μητσοτάκη, που είναι ο «πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο» και έκανε την ατυχία του ντοκιμαντέρ.

Ο Κώστας Μητσοτάκης αποφάσισε να κάνει ταινία αυτό το περιστατικό, όταν το Σοντέτο, ένα μικρό χωριό της Ισπανίας, έγινε διάσημο. Οταν, ακριβώς τρία χρόνια πριν, στις 22 Δεκεμβρίου του 2011, όλοι οι κάτοικοι κέρδισαν σε ένα μεγάλο τζάκποτ, εκτός από τον ίδιο.

Ο Κωστής Μητσοτάκης ονομάστηκε τότε ο πιο άτυχος άνθρωπος στον κόσμο, επειδή ήταν ο μοναδικός κάτοικος του χωριού που δεν πήρε μερίδιο από τα 740 εκατομμύρια ευρώ που κέρδισαν συνολικά οι 75 κάτοικοι του χωριού. Και αυτό γιατί ήταν ο μόνος που δεν συμμετείχε στην αγορά του τυχερού λαχνού.

Βέβαια, σήμερα ο ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτης λέει ότι αυτό ήταν ίσως το καλύτερο πράγμα που του συνέβη ποτέ. «Ήταν σαν ένα δώρο εξ ουρανού, σαν κάποιος να μου είχε χαρίσει το τέλειο σενάριο», είπε.

Ηταν ο μόνος που δεν συμμετείχε στην κλήρωση.

Αμέσως μετά την ατυχία του, ο Κώστας Μητσοτάκης ξεκίνησε να δημιουργεί ένα ντοκιμαντέρ που παρουσιάζει τη ζωή των 75 αγροτικών οικογενειών του Σοντέτο, όταν το μεγαλύτερο όνειρό τους έγινε πραγματικότητα: Οταν το Χριστουγεννιάτικο λαχείο τους άλλαξε τη ζωή.

Ολα ξεκίνησαν όταν ένας σύνδεσμος νοικοκυρών άρχισε να μαζεύει χρήματα από τους κατοίκους του χωριού, με τα οποία αγόρασε ομαδικό δελτίο με τον τυχερό αριθμό. Το 58268.

«Εγώ δεν αγόρασα εισιτήριο εκείνη τη χρονιά, επειδή το σπίτι μου βρίσκεται λίγο πιο έξω από το χωριό, αλλά κυρίως επειδή δεν έχω εμμονή με τις λαχειοφόρους αγορές, όπως οι περισσότεροι εδώ στην Ισπανία».

Την ημέρα που ανακοινώθηκαν οι νικητές, ο Μητσοτάκης λέει ότι οι χωρικοί «δεν ήξεραν τι τους συμβαίνει». Δεδομένου ότι η Ισπανία βίωσε οικονομική κρίση, πολλοί κάτοικοι του χωριού αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα.

Ωστόσο, η νίκη δεν τους άλλαξε: «Αν έρθετε εδώ σήμερα χωρίς να ξέρετε τι έχει συμβεί, δεν θα καταλάβετε τίποτα. Δεν θα δείτε φανταχτερά αυτοκίνητα στους δρόμους» τονίζει.

Ο ίδιος λέει ότι έχει εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που η "ταπεινή" γεωργική κοινότητα συνέχισε να εργάζεται στη γη. «Η μόνη πραγματική διαφορά είναι ότι τα σπίτια τους έχουν μεγαλώσει και έχουν βελτιωθεί και πολλοί νέοι που σκέφτονταν να φύγουν από την πόλη, αποφάσισαν να μείνουν».

Η δήμαρχος του Σοντέτο, η Ρόζα Πονς, ισχυρίζεται ότι «τίποτα δεν έχει αλλάξει, εκτός από το γεγονός ότι οι νέοι έχουν πλέον μεγαλύτερες ευκαιρίες».

Πηγή: thetoc.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News