Κόσμος

Συρία: Σχολικό λεωφορείο με μικρά παιδιά έπληξε η αεροπορία

Τέσσερις τουλάχιστον μαθητές σκοτώθηκαν καi δέκα τραυματίστηκαν τη Δευτέρα, όταν αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσε το καθεστώς έπληξε σχολικό λεωφορείο στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, ανέφερε μη κυβερνητική οργάνωση.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο ΑνθρωπίνωνΔικαιωμάτων «τουλάχιστον τέσσερις μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης σκοτώθηκαν και 10 τραυματίστηκαν», στην πλειονότητά τους «ηλικίας μικρότερης από 10 ετών», όταν σε επιδρομή της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας «επλήγη το μικρό λεωφορείο που τους μετέφερε από το σχολείο τους στο χωριό Τζούμπας στα σπίτια τους, στην περιοχή Σαρακέμπ».

«Ο απολογισμός ενδέχεται να αναθεωρηθεί προς τα πάνω διότι υπάρχουν πολλοί σοβαρά τραυματίες», διευκρίνισε η ίδια ΜΚΟ, η οποία διαθέτει ευρύ δίκτυο πολιτικών, ιατρικών και στρατιωτικών πηγών σε όλη τη Συρία.

Το Τζούμπας και η Σαρακέμπ βρίσκονται στην επαρχία Ιντλίμπ, η οποία βρίσκεται πλέον κατά το μεγαλύτερο μέρος της στα χέρια των μελών του συριακού βραχίονα της Αλ Κάιντα, Μετώπου Αλ Νούσρα.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η οργάνωση έχει εκδιώξει αντίπαλους αντάρτες από την επαρχία και έχει πολιορκήσει δύο σημαντικές στρατιωτικές βάσεις του καθεστώτος στην Ιντλίμπ, σύμφωνα με το naftemporiki.gr. Η συριακή ΠΑ θεωρείται το μεγαλύτερο ατού του καθεστώτος του Σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ στον πόλεμο τον οποίο διεξάγουν οι δυνάμεις του εναντίον των ανταρτών και των τζιχαντιστών από το 2011.

Σχόλια