default-image

Ο Μπρους Λι του Αφγανιστάν

Κόσμος
Ο Μπρους Λι του Αφγανιστάν

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στα χαλάσματα ενός βομβαρδισμένου ανακτόρου πάνω από την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν, Καμπούλ, ένας νεαρός Αφγανός έχει γίνει διάσημος μέσω του διαδικτύου εξαιτίας της ομοιότητάς του με τον θρύλο του κουνγκ φου, Μπρους Λι. Οι φωτογραφίες και τα βίντεο του 20χρονου Αμπάς Αλιζάντα κάνουν θραύση με τη φήμη του να έχει ξεπεράσει τα σύνορα της χώρας.  

Ο 20χρονος ο οποίος είναι γνωστός ως "Μπρους Χαζάρα" - αν και ο ίδιος απορρίπτει αυτό το όνομα  με πόζες και πολεμικές κινήσεις που θυμίζουν τον Μπρους Λι δηλώνει ότι ο στόχος του είναι να δείξει μία άλλη πλευρά της τραυματισμένης από τον πόλεμο χώρας.

Ο Αλιζάντα ήταν 14 ετών όταν άρχισε να παρακολουθεί ταινίες με τον Μπρους Λι οι οποίες όπως και εκείνες του Τζάκι Τσαν είναι ιδιαίτερα αγαπητές στο Αφγανιστάν και μπορεί να τις βρει κανείς σε τοπικά παζάρια. Ο Αλιζάντα προέρχεται από μία φτωχή οικογένεια με δέκα παιδιά. Αρχικά, ο νεαρός, θέλοντας να ακολουθήσει τα βήματα του διάσημου «δασκάλου» των πολεμικών τεχνών, έκανε προπονήσεις σε γυμναστήριο στην Καμπούλ.

Ωστόσο, οι γονείς του δεν είχαν τα χρήματα για να του δώσουν την ευκαιρία να παρακολουθήσει μαθήματα σε ακαδημία πολεμικών τεχνών. Έτσι, ένας δάσκαλος τον πήρε υπό την προστασία του και τον βοήθησε να συνεχίσει τα μαθήματα. Πρόσφατα, ο νεαρός αποφάσισε να δείξει αυτά που είχε μάθει με σκηνικό το παλάτι Νταρούλ Αμάν, όπου επιδόθηκε σε μία σειρά πολεμικών κινήσεων, γνωστές από ταινίες του Μπρους Λι.  Η ιστορία του έγινε σουξέ στο Διαδίκτυο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News