default-image

Ομπάμα: Βέτο εάν το Κογκρέσο αλλάξει τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών

Κόσμος
Ομπάμα: Βέτο εάν το Κογκρέσο αλλάξει τα μέτρα προστασίας των καταναλωτών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ότι θα ασκήσει βέτο σε τυχόν προσπάθεια του Κογκρέσου να αποδυναμώσει τα μέτρα που έχουν ως στόχο την προστασία των καταναλωτών από τις καταχρήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος, απείλησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.

«Αν προσπαθήσουν να περιορίσουν τα μέτρα προστασίας που εφαρμόσαμε μετά την οικονομική κρίση, θα πούμε όχι. Και πιστεύω ότι θα είμαι σε θέση να ασκήσω βέτο σε τέτοιου είδους διατάξεις», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στην καθιερωμένη, ετήσια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος αναφερόμενος στη μεταρρύθμιση του φορολογικού κώδικα, είπε ότι με βάση τις πρόσφατες επαφές που είχε με ηγετικά στελέχη του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος πιστεύει ότι θα υπάρξει συμφωνία στο Κογκρέσο για την προώθηση των αλλαγών αυτών. «Θα ήθελα να απλοποιηθεί το σύστημα. Θα ήθελα να γίνει δικαιότερο. Πώς θα το κάνουμε, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες», είπε.

Όσον αφορά την κατασκευή του αγωγού Keystone XL που θα μεταφέρει πετρέλαιο από τον Καναδά στον Κόλπο του Μεξικού, υποστήριξε ότι θα ωφελήσει ελάχιστα τους Αμερικανούς καταναλωτές και τους εργαζόμενους. Επίσης είπε ότι θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις στις τιμές των καυσίμων, από τα πιο σημαντικά ζητήματα που ενδιαφέρει τον μέσο Αμερικανό καταναλωτή. είπε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News