Κόσμος

Τρέχει και δε φτάνει ο Άγιος Βασίλης

Ο Άγιος Βασίλης στο χωριό του, το Ροβανιέμι στον Αρκτικό κύκλο προετοιμάζεται πυρετωδώς για τα Χριστούγεννα. Όλα είναι έτοιμα για να μοιράσει τα δώρα στα παιδιά που τον περιμένουν πως και πως και οι πιστοί του βοηθοί, ο Ρούντολφ το ελαφάκι και τα ξωτικά… ζεσταίνουν τις μηχανές του έλκηθρου, για το μεγάλο ταξίδι ανά τον πλανήτη.

Το ίδιο το χωριό, στο βορρά της Φιλανδίας ζει στους ρυθμούς του Άη Βασίλη υποδεχόμενο χιλιάδες επισκέπτες, μικρούς και μεγάλους με το ταχυδρομείο να έχει κατακλυστεί από γράμματα από κάθε γωνιά του κόσμου.

Πάνω από μισό εκατομμύριο από παιδιά που ζητούν δώρα και στέλνουν ευχές. Όσο για τον ίδιο τον Άγιο φέτος δηλώνει προβληματισμένος από τις αιματηρές συγκρούσεις που έχουν συγκλονίσει τον κόσμο και τα προβλήματα που τον βασανίζουν. Όσο για τις ευχές του επικεντρώνονται σε ένα καλύτερο αύριο για τα παιδιά.

Οι κάτοικοι του Ροβανιέμι έχουν πάντως, κάθε λόγο να είναι  ευτυχισμένοι αφού κατακλύζεται από επισκέπτες κυρίως από τη Ρωσία, τη Γερμανία, την Ιαπωνία, την Κίνα, τη Γαλλία, την Ισπανία και βεβαίως από την ίδια τη Φιλανδία.

Σχόλια