Κόσμος

Εικόνες φρίκης από τη μαζική σφαγή στο Πακιστάν

Ενώ η Πεσαβάρ μέσα κλίμα θρήνου και οργής κηδεύει σήμερα τους νεκρούς της από το μακελειό που προκάλεσαν Ταλιμπάν, εικόνες φρίκης έρχονται στη δημοσιότητα από το μαρτυρικό σχολείο όπου έχασαν τη ζωή τους 141 άνθρωποι, εκ των οποίων 132 παιδιά.

Στις φωτογραφίες που κάνουν το γύρο του κόσμου το σχολείο μοιάζει βομβαρδισμένο. Αίθουσες με γκρεμισμένους τοίχους, διάτρητες από τις σφαίρες των μανιασμένων Ταλιμπάν και πλημμυρισμένες από το αίμα των αθώων θυμάτων τους, ενώ βιβλία, καρέκλες και προσωπικά αντικείμενα των νεκρών είναι διασκορπισμένα παντού.

Από το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται γύρω από τα γεμάτα λουλούδια φέρετρα στις κηδείες των θυμάτων, ενώ πραγματοποιήθηκαν και ολονυχτίες στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με το ethnos.gr, ο πρωθυπουργός του Πακιστάν ανακοίνωσε την άρση του μορατόριουμ στη θανατική ποινή για τις περιπτώσεις τρομοκρατίας ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ.

Οι καταδίκες στην εσχάτη των ποινών, είναι σχετικά συχνές στο Πακιστάν αλλά η ποινή αυτή έχει να εφαρμοστεί από το 2008 εκτός από μια περίπτωση που είχε σχέση με το στρατοδικείο, με τη χώρα να τηρεί μορατόριο στη θανατική ποινή.      

Ο Σαρίφ που ανέλαβε την εξουσία μετά τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου 2013 είχε αναφέρει την πιθανότητα επαναφοράς της εσχάτης των ποινών, μια πρόταση που είχαν καταγγείλει τότε οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ευρωπαίοι διπλωμάτες.

Ωστόσο μετά την επίθεση στην Πεσαβάρ, «ο πρωθυπουργός ενέκρινε την κατάργηση του μορατόριου στη θανατική ποινή για περιπτώσεις τρομοκρατίας», δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος του πρωθυπουργικού γραφείου.

Σχόλια