default-image

Άγριο "κράξιμο" Μοσκοβισί από Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή

Κόσμος
Άγριο "κράξιμο" Μοσκοβισί από Γάλλο σοσιαλιστή ευρωβουλευτή

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γκιγιόμ Μπαλά, ο γάλλος ευρωβουλευτής των σοσιαλιστών "αδειάζει" με δηλώσεις του τον συμπατριώτη του, επίσης σοσιαλιστή, Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί για την επίσκεψη του στη χώρα μας, αλλά και τις δηλώσεις στήριξης στην κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά.

«Απλά ντρέπομαι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκιγιόμ Μπαλά για την τοποθέτηση του Ευρωπαίου Επιτρόπου και μιλώντας στην ευρείας κυκλοφορίας γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», δήλωσε πως «δεν καταλαβαίνω» αυτή τη στάση του Μοσκοβισί να στηρίξει σε ενδεχόμενες εθνικές εκλογές στην Ελλάδα μια κυβέρνηση της δεξιάς. «Είχα καταλάβει πως βρισκόμαστε στον αναπροσανατολισμό της ευρωπαϊκής πολιτικής σε οικονομικό επίπεδο» ανέφερε ο ευρωβουλευτής που ανήκει στο στενό περιβάλλον του Μπενουά Αμόν, πρώην ευρωβουλευτή και πρώην εκπροσώπου Τύπου του γαλλικού σοσιαλιστικού κόμματος.

«Ποτέ και πουθενά δεν έχω δει ότι είμαστε μια ένωση με μία κυβέρνηση που λαμβάνει εντολή για να στηρίξει την τάδε ή τη δείνα πολιτική οικογένεια. Αυτό θέτει θέμα (εθνικής) κυριαρχίας» τονίζει ο γάλλος ευρωβουλευτής και συνεχίζει: «Λαμβάνοντας υπόψη τα ερωτήματα που τίθενται σχετικά με την ενότητα της Ευρωπαϊκής Ένωησης, με την ικανότητά της να επιβιώσει μόνη της, αυτό που έκαναν ο Γιούνκερ και ο Μοσκοβισί, είναι μια πρόκληση που μπορεί να αυξήσει τα αντιευρωπαϊκά αισθήματα» στην Ελλάδα.

Τέλος, ο σοσιαλιστής ευρωβουλευτής επιτίθεται ευθέως στον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υπουέσεων λέγοντας: «Είχα καταλάβει ότι οι σοσιαλδημοκράτες στην Ευρώπη, των οποίων ο Μοσκοβισί είναι εκπρόσωπος, έβρισκαν τις πολιτικές λιτότητας τρομερά και τώρα θεωρούν ότι πρέπει να τα στηρίξουν. Αυτό δεν είναι ρεφορμισμός, αλλά "κατεβάζω τα παντελόνια μου". Η έλλειψη συνοχής βάζει εμάς τους Γάλλους σοσιαλιστές σε μια πολύ δύσκολη θέση».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News