default-image

ΝΑΤΟ: Προβληματισμός για τις πτήσεις των ρωσικών μαχητικών

Κόσμος
ΝΑΤΟ: Προβληματισμός για τις πτήσεις των ρωσικών μαχητικών

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, χαρακτήρισε τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κίνδυνο για την κυκλοφορία των πολιτικών αεροσκαφών στη Βαλτική, με αφορμή τις πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή, που έχουν αυξηθεί ραγδαία φέτος λόγω εν μέρει της εμπλοκής της Ρωσίας στην ουκρανική κρίση.

Ο Στόλτενμπεργκ προέβη σε αυτές τις δηλώσεις έπειτα από την καταγγελία της Στοκχόλμης ότι ένα ρωσικό μαχητικό το οποίο πετούσε σε πολύ κοντινή απόσταση από ένα πολιτικό αεροσκάφος, ενώ είχε θέσει εκτός λειτουργίας ένα από τα όργανα εντοπισμού του.

Το περιστατικό που συνέβη την Παρασκευή στη νότια Σουηδία αναζωπύρωσε τις εντάσεις σχετικά με τις πτήσεις των μαχητικών της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας στην περιοχή, που έχουν αυξηθεί ραγδαία φέτος. Η Φινλανδία επίσης έχει εκφράσει την ανησυχία της για τις "Σκοτεινές Πτήσεις" που πραγματοποιούνται με κλειστούς τους αναμεταδότες θέσης των ρωσικών αεροσκαφών.

«Δεν πρόκειται μόνο για ένα ζήτημα αύξησης του αριθμού των πτήσεων αλλά επίσης και για τον τρόπο που διεξάγουν τις πτήσεις αυτές. Δεν υποβάλουν τα σχέδια πτήσεων τους και δεν επικοινωνούν με τους πύργους ελέγχου των πολιτικών πτήσεων και δεν ανοίγουν τους αναμεταδότες τους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News