Κόσμος

Δωρεά – ρεκόρ 2,1 δισ. δολαρίων από τον Γουόρεν Μπάφετ

2,1 δισ. δολάρια έδωσε ως  φιλανθρωπική δωρεά στο Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, Ο θρυλικός επενδυτής Γουόρεν Μπάφετ επικεφαλής της Berkshire Hathaway.

Η δωρεά έγινε υπό τη μορφή μετοχών της Berkshire Hathaway.

Συγκεκριμένα το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έλαβε 16,6 εκατομμύρια μετοχές της Berkshire Hathaway που χθες έκλεισαν στην Wall Street στην τιμή των 225.334 δολαρίων εκάστη, αναφέρει το in.gr.

Τη Δευτέρα, ο 84χρονος Μπάφετ ξεπέρασε στη λίστα του Forbes με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου τον Μεξικανό μεγιστάνα Κάρλος Σλιμ.

Συγκεκριμένα ο Μπάφετ εμφανίσθηκε με περιουσία 74,4 δισ. δολαρίων περίπου, έναντι 72,9 δ δισ. δολαρίων του Σλιμ που είναι πλέον στην τρίτη θέση. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Μπιλ Γκέιτς με περιουσία 81,4 δισ. δολαρίων, σύμφωνα με το in.gr.

Σύμφωνα με την κατάταξη της Wealth-X οι 8 από τις 10 κορυφαίες δωρεές του 2014 προέρχονται από Αμερικανούς. Οι δε μεγιστάνες από το Χονγκ Κονγκ Ρόνι και Τζέραλντ Τσαν είναι οι μόνοι μη-Αμερικανοί που περιλαμβάνεται στον κατάλογο.

Οι αδελφοί Τσάν δώρισαν έκαστος 175 εκατομμύρια δολάρια στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ. Η συνδυασμένη δωρεά τους 350 εκατ.  δολαρίων είναι η μεγαλύτερη δωρεά στα 378 χρόνια της ιστορίας του Πανεπιστημίου.

Σχόλια