Κόσμος

Το ανακόντα δεν τον έφαγε, έξαλλο το κοινό

Μέρες περίμεναν οι τηλεθεατές του Discovery Channel το πολυδιαφημισμένο ντοκιμαντέρ «Eaten alive» για να δουν πώς ένα ανακόντα καταπίνει ζωντανό ένα άνθρωπο.

Ο λόγος για τον φυσιοδίφη, Πολ Ροζόλι ο οποίος φόρεσε για χάρη του ντοκιμαντέρ μια ειδική στολή που του επέτρεπε να επιζήσει στο στομάχι του τεράστιου, 5,5 μέτρων θηλυκού ανακόντα. Ο πρωταγωνιστής αφού αλείφθηκε με αίμα αγριόχοιρου, μιμήθηκε το... θύμα του ερπετού. Το πλάνο της παραγωγής ήταν το ανακόντα να καταπιεί τον Ροζόλι μέχρι τη μέση, προτού οι συνεργάτες του να τον τραβήξουν έξω.

Το επεισόδιο του ντοκιμαντέρ μεταδόθηκε από το Discovery Channel χθες το βράδυ, προκαλώντας πολλές αντιδράσεις από το κοινό που περίμενε τον ριψοκίνδυνο κινηματογραφιστή να φαγωθεί από το τεράστιο ερπετό.

Ο Ροζόλι και η ομάδα του προσπάθησαν να εντοπίσουν το γιγαντιαίο ερπετό στον Αμαζόνιο και όταν αυτό συνέβη ο περιβαλλοντολόγος φόρεσε την ειδική στολή, όπως είχε ήδη προαποφασίσει και πλησίασε το περίπου 7 μέτρων ανακόντα με μόνο σκοπό να γίνει η τροφή του. Το ερπετό άρχισε να αντιλαμβάνεται την παρουσία του θηράματος και άρχισε να το πλησιάζει για να το φάει.

Ο Ροζόλι, παρόλο που φορούσε την προστατευτική στολή ένιωθε τα κόκκαλά του χεριού του να σπάνε κάτω από την πίεση που ασκούσε το φίδι, το οποίο για να καταναλώσει την τροφή αρχικά τη συνθλίβει, μέσα σε λίγα λεπτά το χέρι του κινηματογραφιστή βρισκόταν κάπου στην κοιλία του ερπετού.

Το πείραμα σταμάτησε εκεί, με τον κινηματογραφιστή να ζητάει βοήθεια από τους συνεργάτες του, καθώς δεν μπορούσε να αντέξει την υπερβολική πίεση που ασκούσε το φίδι στα κόκκαλά του, έτσι λοιπόν λίγο πριν πλησιάσει το ερπετό το κεφάλι του το συνεργείο έσπευσε να διασώσει τον κινηματογραφιστή, απογοητεύοντας το κοινό που παρακολουθούσε με αγωνία το επεισόδιο.

Περιγράφοντας την εμπειρία του στο Entertainment Weekly, ο Ροζόλι δήλωσε πως ακόμη δεν έχει καταλάβει πως κατάφερε να γλιτώσει: «Επιτέθηκε κατευθείαν στο πρόσωπο και το τελευταίο πράγμα που είδα ήταν το ανοιχτό στόμα της πριν να γίνουν όλα μαύρα. Και μετά με τύλιξε και άρχισα να νιώθω τη στολή μου να συνθλίβεται και τα χέρια μου να ξεριζώνονται από τα μανίκια. Ήταν τρομακτικό. Με έκανε μαύρο στο ξύλο».

Σχόλια