default-image

Ολάντ: "Δύση και Ρωσία δεν πρέπει να χωριστούν από νέα τείχη"

Κόσμος
Ολάντ: "Δύση και Ρωσία δεν πρέπει να χωριστούν από νέα τείχη"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Oι χώρες της Δύσης και η Ρωσία πρέπει να αποφύγουν το ενδεχόμενο να χωριστούν από νέα τείχη. Αυτό διεμήνυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ στο Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, 25 χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου, του συμβόλου της διαίρεσης της Ευρώπης.

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του στη Μόσχα - πρώτη επίσκεψη δυτικού ηγέτη στη Μόσχα μετά την έναρξη της ουκρανικής κρίσης - ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε πως «πρέπει να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να ανεγερθούν άλλα τείχη που θα [μας] χωρίσουν. Κάποια στιγμή πρέπει να εμφανιστούμε το ίδιο ικανοί να ξεπεράσουμε τα εμπόδια και να βρούμε λύσεις».

Ο κ. Ολάντ, ο οποίος συναντήθηκε με τον κ. Πούτιν στο αεροδρόμιο Βνούκοβο, έπειτα από διήμερη επίσκεψη στο Καζακστάν, δήλωσε ακόμη πως «υπάρχουν περίοδοι όπου πρέπει να εκμεταλλευόμαστε τις ευκαιρίες», ενώ, σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, δεν αναφέρθηκε στο ζήτημα παράδοσης των δυο ελικοπτεροφόρων πλοίων Mistral που έχει παραγγείλει από τη Γαλλία το ρωσικό Ναυτικό, συμβόλαιο που έχει "παγώσει" το Παρίσι λόγω της ουκρανικής κρίσης.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επισήμανε από την πλευρά του ότι «τα προβλήματα είναι δύσκολα», προσθέτοντας πως πεποίθησή του είναι, όμως, «ότι οι συζητήσεις μας θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Η σημερινή σας επίσκεψη, που είναι αρκετά σύντομη, είναι μια πραγματική επίσκεψη εργασίας η οποία θα αποφέρει αποτελέσματα και προόδους».

Σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Ολάντ διαβεβαίωσε ότι η συνάντηση με τον κ. Πούτιν, στην οποία παρέστησαν ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και σύμβουλος του Ολάντ σε θέματα διπλωματίας Ζακ Οντιμπέρ, αποτελεί συνέχεια της συζήτησης που είχαν οι δύο ηγέτες κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους συνάντησης στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, στο περιθώριο της Συνόδου της G20.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News