default-image

Χριστούγεννα στη Νυρεμβέργη

Κόσμος
Χριστούγεννα στη Νυρεμβέργη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η παράδοση τηρήθηκε και φέτος και η Χριστουγεννιάτικη αγορά της Νυρεμβέργης στη Γερμανία άνοιξε τις πύλες της με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο.

Μια από τις πιο διάσημες παραδοσιακές αγορές για ολόκληρη την Ευρώπη με τις πιο λαχταριστές λιχουδιές και τα πιο πρωτότυπα χειροποίητα και όχι μόνο δώρα θάμπωσε με τη λάμψη της ντόπιους και επισκέπτες στο πνεύμα της μεγάλης γιορτής ακολουθώντας τα βήματα της ίδιας της ιστορίας.

Όπως προστάζει το έθιμο ένα νεαρό κορίτσι, το Κρίστκάιντ διάβασε ένα ποίημα από τον εξώστη της εκκλησίας της Παναγίας στην κεντρική πλατεία της Νυρεμβέργης. Και όπως είπε με τη μελωδική φωνή της «η αγορά θα παραμείνει νέα για πάντα όσο στέκεται η ίδια η Νυρεμβέργη και η φήμη της αγοράς.

Η εκδήλωση όπως κάθε χρόνο σηματοδοτεί την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Χριστούγεννα  που περιλαμβάνουν πολλές εκπλήξεις για μικρούς και μεγάλους, ντόπιους και ξένους.  

Και αυτοί δεν είναι λίγοι, αφού τις μέρες αυτές η Νυρεμβέργη κατακλύζεται από τουρίστες που θέλουν να απολαύσουν τη μαγεία της και να γεμίσουν τις βαλίτσες τους με τα πιο σπάνια δώρα. Η τελετή έχει μεγάλη ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Σύμφωνα με την παράδοση η πρώτη πτήση του αγγέλου, όπως ονομάζεται, καταγράφηκε στα 1628 ενώ τον ετήσιο χαρακτήρα της απέκτησε στα 1737.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News