Κόσμος

Μεγαλοπρεπής πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Φανάρι

Μεγαλοπρεπής η πατριαρχική Θεία Λειτουργία παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου στο Φανάρι. Την ελληνική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Με μεγαλοπρέπεια, αλλά και συγκίνηση έγινε στο Φανάρι η πανηγυρική πατριαρχική και συνοδική Θεία Λειτουργία για τη θρονική εορτή του Αγίου Ανδρέα, παρουσία του Πάπα Φραγκίσκου και της συνοδείας του.

Στο Ναό παρευρέθησαν οι άρχοντες του Πατριαρχείου απ' όλο τον κόσμο, ομάδες πιστών από τις χριστιανικές κοινότητες της Πόλης, εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και μεγάλη καθολική αντιπροσωπεία, η οποία συνόδευε τον Ποντίφικα στην επίσκεψή του στην Τουρκία.

Στο τέλος της Λειτουργίας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος Α' και ο Πάπας Φραγκίσκος αντάλλαξαν τα καθιερωμένα μηνύματα, που ανταλλάσσουν μετά την Άρση του Σχίσματος των Εκκλησιών στη δεκαετία του 1960.

Από τον εξώστη του Πατριαρχικού Οίκου οι θρησκευτικοί ηγέτες χαιρέτισαν τους πιστούς. Αργότερα οι δυο προκαθήμενοι συναντήθηκαν στον Πατριαρχικό Οίκο όπου συνυπέγραψαν μια κοινή διακήρυξη για τη συνάντησή τους, διακήρυξη που θα θέτει την κατεύθυνση της πορείας που θα ακολουθήσουν οι δυο Εκκλησίες, της Ανατολής και της Δύσης.

Σχόλια