Κόσμος

Κινέζικο φεστιβάλ φωτός στην… Καλιφόρνια

Χιονάνθρωποι, δράκοντες, το Μεγάλο Σινικό Τείχος, φημισμένα μνημεία από πολλές γωνιές του κόσμου αποτέλεσαν την έμπνευση για τις ογδόντα ομάδες που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους στο Κινέζικο φεστιβάλ του φωτός που έλαβε χώρα στο Σακραμέντο της Καλιφόρνιας.

Οι δημιουργίες ήταν μοναδικές και ο στόχος ήταν να έρθουν κοντά ο Κινεζικός πολιτισμός με τη δύση και να συναντηθούν σε ένα  αριστουργηματικό λαμπερό θέαμα τα πιο γνωστά μνημεία του πλανήτη. Η φημισμένη γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο. Το άγαλμα της Ελευθερίας στη Νέα Υόρκη. Το Πάνθεον της Ρώμης.

Ο Καθεδρικός του Σωτήρα της Μόσχας. Με φόντο και ντεκόρ Χριστουγέννων. Φανταστικές μορφές, δίπλα στο Ταζ Μαχάλ. Και μοναδική έμπνευση στο φωτεινό αντίγραφο της Όπερας του Σίδνεϊ. Και κάπου εκεί ο Τουταγχαμών, τα αγάλματα του νησιού του Πάσχα, το Μπιγκ Μπεν του Λονδίνου με τη Βασιλική φρουρά. Και βεβαίως δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η Γέφυρα του Πύργου της Βρετανικής Μητρόπολης, ο Πύργος του Άιφελ, ο χορός, η μουσική και ένας παραμυθότοπος και παιχνιδότοπος για παιδιά. Μικρά αλλά και μεγάλα.

Σχόλια