default-image

Φρενίτιδα για τη «Μαύρη Παρασκευή»

Κόσμος
Φρενίτιδα για τη «Μαύρη Παρασκευή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η "Μαύρη Παρασκευή", η επόμενη της ημέρας των Ευχαριστιών εδώ και χρόνια αποτελεί για τις ΗΠΑ και τη Βρετανία, αλλά και πολλές άλλες χώρες του κόσμου που ακολουθούν τη μόδα, τη μέρα με τις πιο τρελές εκπτώσεις. Αυτό που έγινε φέτος όμως στη Βρετανία μάλλον σπάει τα ρεκόρ.

Ήταν τέτοιο το πλήθος που έσπευσε να αδράξει την ευκαιρία που οι καταστηματάρχες ζήτησαν τη βοήθεια της αστυνομίας η οποία κατέφθασε με ισχυρές δυνάμεις.

Δεν ήταν μόνο οι ουρές που σχηματίστηκαν από τα ξημερώματα αλλά και το γεγονός ότι πιάστηκαν στα χέρια καταναλωτές για το ποιος θα πρωτοπρολάβει να πάρει το κάθε προϊόν καθώς η φρενίτιδα που ξεκίνησε μόλις άνοιξαν οι πύλες των μαγαζιών μετατράπηκε σε μαζική υστερία.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Μάντσεστερ, ο εκπρόσωπος της αστυνομίας συνέστησε αυτοσυγκράτηση μετά την επίσκεψή του σε επτά υποκαταστήματα, όπου τρεις άνδρες συνελήφθησαν ενώ μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν έπεσε επάνω της μια τηλεόραση.   

Στη Γλασκόβη, το Κάρντιφ και το Λονδίνο η αστυνομία δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για να επιβάλει την τάση όταν σε μεγάλες αλυσίδες καταστημάτων η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο.

Σημειώνεται ότι η "Μαύρη Παρασκευή", ανοίγει την αυλαία της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων για τους καταναλωτές με τους καταστηματάρχες να τρίβουν τα χέρια τους αφού τα έσοδα τους σπάνε το ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ.

Την ίδια στιγμή αντίστοιχη φρενίτιδα κατέλαβε τους καταναλωτές και στο διαδίκτυο  με αποτέλεσμα να πέσουν οι ιστοσελίδες από νωρίς το πρωί.  

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News